TV der bevæger dig

Danmarks største koncertsted er på vej i Sønderborg

Det største koncertanlæg ikke blot i Danmark men helt ned til Hamborg-området er på vej ved Sønderborg.

Danmarks største koncertanlæg med plads til 100.000 gæster er på vej i Sønderborg

Danmarks største sceneområde med plads til megakoncerter med 100.000 gæster er på vej mod virkeligheden i Sønderborg.

Torsdag gav Bitten og Mads Clausens Fond en gave på 6.6 mio. kr. til at udvikle det tidligere militære øvelsesområde, Kær Vestermark, som ligger billedskønt lige ned til Alssund umiddelbart nord for Sønderborg.  Den store pengegave blev torsdag eftermiddag overdraget ved et pressemøde på området.

Pengene skal bruges til anlæg, der gearer område til en permanent sceneplads, hvor der i fremtiden let kan holdes megakoncerter med op mod 100.000 gæster. Det bliver det største sceneområde ikke alene i Danmark men også syd for grænsen ned til Hamburg-området. Det oplyser Sønderborg Kommune, som købte  området i 2014, da Hærens Sergentskole blev flyttet til Varde.

Pengene skal bl.a. bruges til at opgradere området med grusveje, kloak, vand, fibernet, el og fast strømforsyning. F.eks. skal sceneområdet forsynes med 1600 ampere strøm fra en permanent transformator. Til sammenligning er normal strømforsyning til en familiebolig 30-60 ampere. 

Torsdag forærede Bitten og Mads Clausens Fond 6.6 mio.kr. til et nyt mega koncertområde i Sønderborg. Foto: Chris Pedersen, TV SYD

På sceneområdet etableres i alt seks IS-punkter, infrastrukturpunkter, hvortil der føres strøm, vand, kloak og internet. Den samlede forsyning til de seks IS-punkter er 2256 ampere. Der etableres fast kørevej til lastbiler med sceneudstyr.

Desuden er en del af gaven fra Bitten og Mads Clausens Fond øremærket nye stisystemer i området, som også bliver et nyt kreativt område for Sønderborgs borgere.

I første omgang vil 40.000 spejdere få gavn af området, når der næste sommer holdes Spejdernes Lejr fra den 22-30. juli 2017.

- Det er en fantastisk nyhed, siger borgmester i Sønderborg, Erik Lauritzen, Soc.dem.

 

Det er en fantastisk nyhed.

Erik Lauritzen, borgmester, Soc.dem., Sønderborg.

-Vi får et unikt grønt område lige i forlængelse af vores nye havneområde, som også er i rivende udvikling med Bitten og Mads Clausens Fond som en stor drivkraft. Og spejderlejren vil tiltrække mange tusinde børn, unge og gæster, som vil opdage alle de muligheder, der findes i Sønderborg, siger Erik Lauritzen.

Se en kort præsentation af området her: 

00:12

Nyt megakoncertanlæg med plads til 100.000 gæster er på vej i Sønderborg.

Luk video

Hør Sønderborgs borgmester Erik Lauritzsens vision for det nye koncertområde i klippet her: 

00:38

Mulighederne er ganske store, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzaen, Soc.dem.

Luk video

 

 

Mere kultur