Fuld blæs på en af verdens største hoppeborge

Knap 1000 børn tager hver dag turen igennem den kæmpemæssige hoppeborg, der i disse dage er sat op på Spejdernes Lejr.

Den er 272 meter lang, vejer fem ton og rummer 2 millioner liter luft. En af verdens største hoppeborge. Den står lige nu på en mark ved Spejdernes Lejr og er en af de mange aktiviteter, som spejderne kan vælge i løbet af ugen. 

Den består af 30 mindre hoppeborgsstykker, der er sat sammen. Hver del har en blæser, som holder liv i forlystelsen. Hver blæser bruger lige så meget energi som en vaskemaskine. 

Torsdag skulle 983 børn igennem den lange slange af oppusteligt presenning. Hoppeborgen er nemlig et kæmpehit og fuldt booket stort set hele ugen.

Det tager ca. 15 minutter at komme hele vejen igennem The Beast, som den kaldes, og man får kun lov at prøve én gang. Ved indgangen til den står nemlig en kødrand af børn og barnlige sjæle, der har smidt sko - og for nogles vedkommende også bukser og trøje, da den efter flere dage med regn er temmelig våd.

Hoppeborgen er i gang fra fredag til søndag på Spejdernes Lejr, hvor den kører fra morgen til sen eftermiddag. Torsdag aften har den ekstra åbent, hvor alle over 13 år må kommer til disko i The Beast.