Kniv, ild og piger: De amerikanske spejdere er på udebane

Spejdere fra 44 lande deltager i Spejdernes Lejr. Nogle af dem kommer fra Amerika, og der er stor forskel på at være spejder der og i Danmark.

Der er stor forskel på at være spejder i Sønderjylland og i Californien. Det kan de amerikanske drengespejdere fra Boy Scout Group 223 skrive under på.

I Amerika er drenge- og pigespejderne adskilt, og de laver ikke mad over åben ild.

- Vi laver ikke mad over åben ild derhjemme. En af årsagerne er, at det er meget tørt i den vestlige del. Vores naturområder og lejrer får ikke særlig meget regn, og vi har haft tørke de sidste fem år. Derfor bruger vi gas, når vi laver mad, siger Bill Walker, spejderleder, Boy Scout Group 223, Californien, til TV SYD.

De amerikanske drengespejdere har også bemærket, at de danske spejdere bærer kniv. Det er ikke noget, de gør. Selvom de amerikanske drenge ikke er vant til at gå med kniv, så er de vant til et våben, de danske spejdere ikke er.

- Jeg kan godt lide at skyde med pistoler. Vi skyder en del i USA. Vi skyder med shotguns og rifler. Det er det, jeg bedst kan lide, siger Cutler Clifford, spejder, Boy Scout Group 223, Californien.

De amerikanske drengespejdere er gode venner med spejderne fra Ensted-gruppen.  De danske spejdere besøger de amerikanske hvert tredje år, og de amerikanske besøger dem.

Mød de amerikanske drengespejdere i indslaget øverst i artiklen.