Kontantløs lejr: Spejderne betaler med chiparmbånd

Spejderne betaler med et armbånd, når de skal handle på lejren. Men også flere butikker i Sønderborg er tilmeldt det nye betalingsmiddel.

Når der skal købes souvenirs, slik eller måske en ny dolk på Spejdernes Lejr, er det slet ikke nødvendigt for spejderne at have mønter eller sedler med i pungen. Overalt på lejren kan der betales med et særligt chiparmbånd. Faktisk er der kun meget få steder på lejren, hvor der kan benyttes kontanter – og det er primært for, at man kan få tanket sit armbånd op igen, hvis pengene er sluppet op.

Systemet kaldes ”Skejser” og er blevet til med støtte fra Spar Nord, der med et sponsorat på 500.000 kroner er hovedsponsor på lejren. 

Det kontantløse betalingssystem fungerer ved, at man først overfører penge til sit chiparmbånd, og herefter skal man bare ”bippe” sit armbånd foran en sensor, og så trækkes pengene.

Mor og far derhjemme kan derfor nemt sende flere penge afsted, når beholdningen af lommepenge er tom.

Men det er ikke kun i selve lejren, at armbåndet kan bruges som betalingsmiddel – flere butikker i Sønderborg har nemlig fået etableret udstyr til at modtage penge fra de omkring 40.000 spejdere, der deltager i lejren. Blandt andet Matas, Burger King, Kvickly og Lagkagehuset.

Se en liste over butikker her. 

 Alle gæster, der kommer til lejren, kan også købe et Skejserkort.