Prinsesse Benedikte kastede royal glans over Spejdernes Lejr

Der blev kastet royal glans over Spejdernes Lejr i Sønderborg, da Prinsesse Benedikte lørdag besøgte lejren.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte besøgte i dag Spejdernes Lejr. Prinsessen er æresformand for lejrens præsidium, og hun har selv været spejder i mange år. 

quote

Jeg synes, det er fantastisk, at alle danske spejderkorps er gået sammen om at lave endnu sådan en stor lejr. Det glæder mig enormt meget.

H.K.H. Prinsesse Benedikte.

- Jeg synes, det er fantastisk, at alle danske spejderkorps er gået sammen om at lave endnu sådan en stor lejr. Det glæder mig enormt meget, siger H.K.H. Prinsesse Benedikte til TV SYD.

Det er langt fra første gang, prinsessen er på spejderlejr. Gennem årtier har hun engageret sig i spejderbevægelsen og har besøgt mange landslejre både herhjemme og i udlandet, ligesom hun deltager i møder i bevægelsens verdensorganisationer, Olave Baden-Powell Society og WAGGGS, World Association of Girl Guides and Girl Scouts.  

Herhjemme er prinsesse Benedikte protektor for både Det Danske Spejderkorps og De grønne pigespejdere og er formand for Pigespejdernes Fællesråd og for Den Danske Komité til Støtte for Internationale Spejderformål. Prinsessen blev selv som 15-årig aktiv spejder og har overtaget engagementet i spejderbevægelsen fra sin mor, dronning Ingrid, som i øvrigt havde en særlig tilknytning til Sønderjylland. Lejrens beliggenhed i år glæder hende også. 

- Det står mit hjerte meget nært, så jeg synes, det er skønt, at det bliver holdt her, og vi kan ligesom vise, hvad Sønderjylland står for med fællesskabet og alt det historiske.  

Prinsesse Benedikte har selv været involveret i den overordnede planlægning af lejren i Sønderborg. Der er nedsat et præsidium bestående af markante erhvervsledere, nøglepersoner fra regionen, kommunen og lejrledelsen. Og her er Prinsesse Benedikte æresformand. Hun besøger også lejren to gange i næste uge.

- Det summer af liv, og det er jo kun lige starten. Alle de mange tusinde er jo ikke kommet endnu. Jeg håber, de får nogle rigtig gode oplevelser, siger H.K.H. Prinsesse Benedikte.

TV SYD talte med Prinsesse Benedikte, da hun i dag gæstede lejren. Se hele interviewet øverst på siden.