Spejdere gør klar til 40.000 gæster

Der er en uges tid til 40.000 spejdere belejrer Sønderborg. Og forberedelserne er i fuld gang.

Det kræver en hel del at tage imod 40.000 gæster. Så forberedelserne til Spejdernes Lejr i Sønderborg om en lille uges tid er i fuld gang.

På hjemmesiden melder spejderne om ventetid på telefonerne, og på pladsen i Sønderborg går et hold og forbereder deres lejrs vartegn. En miniatureudgave af Sønderborg Slot - bygget i træ.

- Ja, når man bor på et slot, så er man jo dronning, så derfor regner jeg med, at jeg skal hedde "Dronning Lene" på hele lejren, siger underlejrchef, Lene Hedegaard til TV SYD.

Hele lejren bliver inddelt i fem underlejre, som hver skal bygge et vartegn. Og et af dem er altså slottet i træ. I et af teltene, som allerede er sat op på pladsen, er frivillige voksenspejdere i gang med at bygge modellen, der bliver over to meter høj.

- Det er en rigtig stor udfordring. Der er utallige små vinduer og skæve tårne og skæve tage. Vi prøver så vidt muligt at fange skævhederne, men der er også steder, hvor vi er nødt til at rette det op, for det kan man simpelthen ikke lave, siger Ricco Skov Christensen, der er voksenspejder og kommer fra Hjørring.

Slottet bliver malet i rødt og hvidt og kommer til at stå ved en underlejr, der selvfølgelig kommer til at hedde "Slottet", hvor der skal bo i alt 9000 spejdere.

Udover de mange vartegn, som spejderne skal bygge, så skal de frivillige også handle en hel del ind til næste uges spejderlejr. I alt forventes de 40.000 spejdere nemlig at spise blandt andet 8000 kilo leverpostej og drikke 85.000 liter mælk. Lejren starter lørdag d. 22. juli og varer otte dage.

Ricco Skov Christensen er frivillig på Spejdernes Lejr og er med til at bygge modellen af Sønderborg Slot.
Ricco Skov Christensen er frivillig på Spejdernes Lejr og er med til at bygge modellen af Sønderborg Slot.
Foto: TV SYD