Spejderne er klar til at rykke ind på lejren

Spejdernes Lejr starter i morgen. Lejren er ved at være klar, og nu mangler der efterhånden bare det vigtigste: spejderne.

I morgen går det løs for næsten 37.000 spejdere, når de rykker ind på det, der indtil for kort tid siden var en bar mark ved Sønderborg. Vesterhavsgruppen fra Esbjerg pakkede i dag alt deres grej ned, men de har forberedt sig længe på lejren.

- De sidste 14 dage har været med meget praktisk forberedelse. Vi har fundet de telte frem, vi skulle bruge, og sådan noget, siger Steffen Sørensen, gruppeleder, Vesterhavsgruppen, til TV SYD.

I flere måneder har de ikke kunne vente på, at det blev tid til lejr. Nu er der kort tid til, at de kan slå teltene op på lejren i Sønderborg. I år har Vesterhavsgruppen slået sig sammen med nogle nabo-KFUM’ere og nogle franske spejdere. De har aftalt én ting i gruppen.

quote

For børnenes vedkommende håber jeg, de får nogle oplevelser, de ikke har fået før.

Steffen Sørensen, gruppeleder, Vesterhavsgruppen. 

- Vi har lavet en beslutning om, at uanset hvad der sker, så har vi det sjovt, siger Steffen Sørensen.

Spejderne har også brugt ventetiden på at planlægge, hvad de skal spise, og hvilke aktiviteter de vil deltage i.

- For børnenes vedkommende håber jeg, de får nogle oplevelser, de ikke har fået før, siger Steffen Sørensen.

Selvom Vesterhavsgruppen er godt forberedte, så tvivler Steffen Sørensen på, at de har husket det hele. Men det tager han ikke så tungt.

- Vi har nok ikke husket det hele, men der ligger en by lige ved siden af lejren. Jeg har fået at vide, at de har åbent i butikkerne hver dag, siger Steffen Sørensen.