Stor donation skal pifte spejdermaden op

Kylling fra Sønderjylland, grøntsager fra lokale avlere og et kulinarisk kørekort til 120 spejderledere. Det skal pifte maden op på Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg.

Trygfonden har doneret to millioner kroner til en køkkenskole på kæmpelejren. De 120 spejderledere skal vejlede 4-5000 spejdere fra 10 til 17 år i bedre madvaner.

- Spejderlivet handler om et aktivt friluftsliv. Men desværre serveres der ofte usund mad rundt om bålet, selv om de sidder midt i naturens spisekammer, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

- Når vi samtidig ved, at hver femte barn er overvægtigt, så er spejderbevægelsen er godt sted at sætte ind, hvis vi skal forbedre folkesundheden fremadrettet. Derfor har vi valgt at støtte Madtropperne.

Madtropperne er en af de største aktiviteter på lejren.

- Håbet er, at Madtropperne sætter nye standarder for den mad, der laves og spises i landets 1.200 spejdergrupper. Hos Madtropperne oplever spejderne, at det ikke nødvendigvis er dyrere at spise sundt end at spise usundt. Det kræver bare, at man ved, hvordan man får smukke måltider ud af simple, billige råvarer. Det lærer de i Madtropperne, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen.

Mad lavet over bål er ikke altid det sundeste. Men det skal Madtroppperne ændre på.
Mad lavet over bål er ikke altid det sundeste. Men det skal Madtroppperne ændre på.
Foto: Spejdernes Lejr 2017