TV der bevæger dig

Ti ting du ikke må gå glip af på Spejdernes Lejr

Verdens største hoppeborg står i denne uge på Kær Vestermark ved Sønderborg. Og den er på listen over ting, man absolut skal prøve, hvis man er med på Spejdernes Lejr.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har allerede været med til at spille "pind" på Spejdernes Lejr. Og på lejren har du mulighed for at blive Danmarksmester i "Pind". Foto: Scanpix Danmark

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har allerede været med til at spille "pind" på Spejdernes Lejr. Og på lejren har du mulighed for at blive Danmarksmester i "Pind". Foto: Scanpix Danmark

1 af 2

Programmet for Spejdernes Lejr 2017 bugner af et overvældende tilbud af aktiviteter. Det kan dog være svært at overskue, hvor man lige skal begynde og slutte, hvis man deltager. Men spejderne fremhæver selv ti ting, som man absolut ikke må gå glip af.

Verdens største hoppeborg ”The Beast” er en af tingene på listen. Og så danner både Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle ramme om forskellige løb med fokus på historie og førstehjælp.

Endelig så er der også mulighed for at blive slået til ridder, hvis man vel at mærke består ridderprøven.

Se hele listen her: 

10 ting du ikke må misse på Spejdernes Lejr:

 1. GloFo: Spejdernes Lejr 2017 sætter fokus på bæredygtighed, og i den forbindelse kan du ikke komme uden om GloFo. GloFo dækker over Globalt Fokus og rummer den bæredygtige del af lejren. Aktiviteterne gennemføres delvist inden lejren starter. En af aktiviteterne handler om, at man går sammen med de andre grupper i ens kvarter og sammen udvikler en idé til at gøre hverdagen mere bæredygtig. Det er en oplagt måde at samarbejde mere med naboerne – både inden, under og efter lejren. 
 2. Ridderprøven: Ved at holde hovedet koldt, kan du blive slået til ridder på blot 3 timer! For at bestå ridderprøven skal du dog igennem 10 udfordringer. Du skal f.eks. klare dig gennem en kæmpeforhindringsbane, løse gåder og besejre en anden ridder i ridderkamp.
 3. Verdens største hoppeborg: Verdens største hoppeborg, "The Beast" vil være at finde på SL2017. Hoppeborgen er åben for alle, så tag små som store i hånden og besøg verdens største hoppeborg på SL2017.​
 4. FABtown: FABtown, et nyt og spændende initiativ. Der er fire underkategorier: BUILD, SOLVE, SCOUT, MAKE.
  I BUILD har du mulighed for at bygge stort og nyt – kun fantasien sætter grænser. I SOLVE har du mulighed for at løse opgaver for eksterne partnere i erhvervslivet. I SCOUT løses der problemer i spejderverdenen, og måske har lige netop du den perfekte løsning på en smart opvaskemaskine? I MAKE bliver alt værktøjet til at bygge, skabe og opfinde, lavet. FABtown henvender sig derfor også mest til de største spejdere, ledere og jobbere.
 5. Sønderborg Slot: Denne aktivitet tager dig tilbage til 1. Verdenskrig, hvor du skal lege immigrant. Er du bare lidt historieinteresseret er dette det rette løb, for rammerne er år 1849-1950, hvor der skete spændende ting og sager!
 6.  Hike - i mange variationer: Hike er et must, når man er på spejderlejr. Gå derfor ikke glip af hike i de smukke omgivelser omkring Sønderborg. Hvis du ikke gider at gå, kan du deltage i cykelhike! Der er også andre variationer f.eks. spørgsmålshike, overnatningshike og GPS/fotohike. Snør vandrestøvlerne og meld dig til, for her er der noget for alle spejdere.
 7. Rejser: Rejser er nemlig en obligatorisk del af lejren – og med god grund! De 10-17 årige er afsted to hele dage. Hver dag har et tema: Science eller kultur. I science kan du blandt andet bygge dine egne vandraketter, og i kultur kan du besøge lande, herunder Buthan hvor du kan skyde med pile. De 6-10 årige er afsted en halv dag, og her kan de mindste få smag på både science og kultur.
 8. Sejlads: Er du til en oplevelse udover det sædvanlige så deltag i sejlads! Under hele turen har I en instruktør med, så der er rig mulighed for at lære lidt om livet til søs. Løbende får man også lov til at styre meginjollen. 
 9.  Dybbøl Mølle: Lyder ovenstående alt for vildt til dig, så kan du også deltage i et klassisk spejderløb. Løbet foregår i smukke omgivelser ved Dybbøl Mølle. Året er 1864 og posterne handler om førstehjælp. Lær at forbinde, bygge bårer og hjælpe en skadet med primitiv førstehjælp fra 1864.
 10. DM i "Pind": Du har ved denne aktivitet mulighed for at blive Danmarksmester i spillet ”Pind”. Et simpelt og sjovt spil som er en mellemting mellem rundbold og cricket.

Kilde: Spejdernes Lejr. Se mere om de enkelte aktiviteter på lejrens hjemmeside.