Isoleret patient med åbne sår ligger på møgbeskidt sygehusstue

Dette billede blev lørdag taget af Helle Würtz, Fredericia, på en sygestue på afdeling C3 på Kolding Sygehus, hvor hendes mor ligger i isolation med åbne sår. Store totter af støv har samlet sig på gulvet og sengens understel.

Hendes mor har sukkersyge, og hun er blevet isoleret på stuen, fordi hun har MRSA-bakterier i form af stafylokokker, der er modstandsdygtige overfor traditionel medicinsk behandling.

- Personalet er iklædt mundbind og handsker, når de kommer ind på stuen, og vi andre har fået besked på at spritte os af, når vi har besøgt min mor, men hvad hjælper det, når stuen er så beskidt? Bakterier binder sig til partikler i støvet, og både ansatte og besøgende slæber støvet med sig, når de har været inde på stuen, siger Helle Würtz, der som laborant og tidligere ansat på Statens Serum Institut i København har faglig indsigt.

Hendes mor er 78 år, og morens syn er så dårligt, at hun ikke kan se, at hun bor på en møgbeskidt stue.

Kolding Sygehus har gjort en indsats for at bekæmpe infektioner, så patienterne ikke får påført farlige bakterier gennem behandlingerne. Alligevel ligger en af de mest sårbare patienter i flere ugers skidt.

Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, krævede lørdag bedre rengøring på regionens sygehuse.

Regionen får jævnligt tjekket rengørings-standarden på sygehusene af et privat firma, men kontrollen omfatter ikke biologiske og kemiske undersøgelser.

 

MRSA-sygdomme: