Minister øremærker 17 millioner til sygehusinfektioner

Dagen efter, at TV SYD har afsløret, at antallet af bakterier på hospitalssenge i mange tilfælde overskrider grænseværdierne, øremærker sundhedsministeren 17 millioner til forebyggelse af sygehusinfektioner.

For at nedbringe antallet af sygehusinfektioner etablerer regeringen nu en pulje på 17 millioner kroner. Her kan regionerne søge om penge til projekter, der kan reducere infektioner på sygehusene eller bidrage til en mere hensigtsmæssig brug af antibiotika.

- Det er alvorligt problem, at flere tusinde patienter hvert år får en infektion, mens de er indlagt. Man lader sig jo indlægge på et sygehus for at blive rask og ikke for at blive mere syg. Derfor skal vi også gøre, hvad vi kan, for at forebygge og bekæmpe sygehusinfektioner, siger sundhedsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

TV SYD kunne torsdag afsløre, at halvdelen af sengene på sygehussengene i vores område overskred bakterie-grænseværdien. I vores område får 20.000 patienter årligt en infektion, mens de er indlagt. Infektionerne koster 500 patienter livet hvert år.

Se mere og tilmeld dig høringen på www.tvsyd.dk/stopsmitten