Borgmester roser borgere og beredskab efter nattens storbrand

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) roser både byens borgere og de op mod 250 kommunale brandfolk, der fra alle dele af landet og Nordtyskland har hjulpet med at slukke storbranden på havnen.

Politi, beredskabsfolk fra Trekantområdets brandvæsen og Beredskabsstyrelsen samt miljø- og kemikalievagter var hurtigt på stedet på brandstedet på Fredericia Havn onsdag aften. Men da branden udviklede sig, blev der rekvireret ekstra assistance fra Jylland, Fyn og Tyskland – både mandskab, brandbiler og særligt udstyr til at håndtere miljøuheld.

- Vi har fulgt situationen tæt hele aftenen og natten igennem, og nu er branden heldigvis under kontrol, og efterslukningen er igang. Vores borgere har taget situationen roligt og været meget forstående. Jeg har behov for at fremhæve vores dygtige beredskabsfolk, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Der har på intet tidspunkt været tale om giftige dampe eller udslip fra branden. Vindretningen fra branden har gennem natten og morgenen været nordøstlig, hvilket har sendt røgen ud over Lillebælt. I løbet af formiddagen er vinden drejet en smule, og der er udsendt varsel om at beboere i en del af den indre by skal blive indendøre og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg.

Borgmester Jacob Bjerregaard og formand for uddannelsesudvalget Pernelle Jensen V) har i dag valgt at udsætte deres tur til Folketinget, hvor de skulle have foretræde for Retsudvalget og fremlægge Fredericias bud på en ny politiskole. Borgmesteren bliver i Fredericia og besøger i stedet berørte borgere og beredskabet.

Få seneste opdateringer på Fredericia Kommunes hjemmeside eller på kommunens facebookside.