Gødningstanke skæres i små stykker på havnen i Fredericia

Skærbæk Nedbrydning arbejder på højtryk med at fjerne de kollapsede tanke på Fredericia Havn, så den vigtige færdselsåre Strandvejen hurtigt kan åbnes igen.

Stump for stump skæres de to væltede gødningstanke på Fredericia Havn i stykker og fjernes. Det er det sønderjyske Skærbæk Nedbrydning, der står for hasteopgaven, der dog ventes at ville vare næsten to døgn. Arbejdet gik i gang lørdag eftermiddag.

Søndag var der fuld gang i arbejdet med at fjerne tanken på Fredericia Havn

- Vi tror på, at Strandvejen er ryddet og kan køres på mandag morgen. Det er heldigvis en tom tank, der er væltet ud over vejen, så skaderne på kørebanen er ikke så store som frygtet, siger direktør Carl Aage Vedelgart fra Skærbæk Nedbrydning til TV SYD.

Skærbæk Nedbrydning har stor erfaring med at fjerne kollapsede tankanlæg, da firmaet for et par år siden nedbrød og fjernede tre tanke på Aabenraa Havn, der brød sammen under overbelastning af minkfoder.

- De to opgaver minder meget om hinanden. Dog er vi i Fredericia fri for den forfærdelige stank, siger direktør Carl Aage Vedelgart fra Skærbæk Nedbrydning.