Miljøstyrelsen afviser Fredericia Kommunes kritik om passivitet

Miljøstyrelsen afviser Fredericia Kommunes kritik om passivitet i forhold til bekæmpelse af den forurening, der opstod efter storbranden på Fredericia Havn.

Fredericia Kommune kritiserede i sidste uge bl.a. på TV SYD Miljøstyrelsen for at nægte at gå ind i sagen om forureningen fra 3. februar, hvor flere tusind tons kvælstof slap ud fra en tank hos Dan Gødning på Fredericia havn.

- Jeg er helt uforstående overfor påstandene om, at Miljøstyrelsen har været tøvende eller passive i den her sag. Miljøstyrelsen - og Naturstyrelsen - har siden ulykken indtraf været i løbende dialog med Fredericia Kommune. Vi har holdt møder i marts og i april så sent som i onsdags. Vi har meget klart forklaret kommunen, hvad der er brug for i forhold til dokumentation efter miljøreglerne, siger vicedirektør i Miljøstyrelsen Michel Schilling nu i en pressemeddelelse.

Miljøstyrelsen er overrasket over de udmeldinger, der er kommet fra Fredericia Kommune gennem medierne. Det er vigtigt, at der nu kommer styr på processen fremadrettet.

- Bolden ligger hos kommunen, som skal komme med sit udkast til afgørelse. Vi bistår selvfølgelig kommunen i det arbejde. Og hvis der er tale om en miljøskade efter miljøskadeloven, så overtager vi sagen, siger Michel Schilling.

Miljøstyrelsen vil nu tage kontakt til kommunen for at få ryddet eventuelle misforståelser af vejen.