Toiletbesøg reddede mands liv ved storbrand

En opmåler fra firmaet Eurocargo Services var i overhængende livsfare, da en storbrand hærgede Fredericia Havn den 3. februar.

Manden passede sit arbejde under påfyldning af en tank hos fabrikken Dan Gødning, da ulykken skete. Han holdt øje med kvaliteten og mængden af gødning fra et skib, som var ved fylde gødning på tanken.

Det var decideret livsfarligt, ingen tvivl om det.

Det oplyser Søren Pedersen, som er administrerende direktør for Eurocargo Services, til TV SYD.

- Min medarbejder var meget, meget tæt på, for han gik inde på terminalen, da tanken revnede. Det var decideret livsfarligt, ingen tvivl om det, siger Søren Pedersen.

Toiletbesøg reddede hans liv

Ifølge TV SYDs oplysninger ville manden formentlig være død nu, hvis han ikke havde haft trang til at gå på toilettet. Dermed forlod han området og undgik at blive offer for storbranden.

Da han kom tilbage fra toilettet, var en tank med gødning revnet og væltet, og en anden tank med palmeolie stod i flammer.

- Da ulykken skete, var vi stadig i gang med at fylde tanken. Så vores mand tog en walkie-talkie og fortalte skibet, at de skulle stoppe påfyldningen, fortæller Søren Pedersen.

Dan Gødning afviser ansvar

250 borgere blev evakueret ved ulykken. Politiet efterforsker stadig, hvad der var årsag til kollapset og branden, som er den største i mange år på Fredericia Havn. Blandt andet efterforsker politiet en teori om, at der var pumpet for meget gødning i tanken.

Som TV SYD afslørede fredag, vil Dan Gødning ikke anerkende, at virksomheden selv har ansvaret for ulykken. I et høringssvar til Fredericia Kommune skriver Dan Gødnings advokat således, at virksomheden har fulgt alle regler for brug af tanken, og at uheldet ”med stor sandsynlighed må være forårsaget af tredjemand”.

Dan Gødning oplyser dog ikke, hvem denne ”tredjemand” kan være.

- Vi har ingen kommentar, før politiet er færdige med efterforskningen, og der foreligger en rapport. Vi er meget glade for, at ingen er kommet til skade, oplyser Dan Gødnings direktør Sven Høgh Andersen i en mail til TV SYD.

Eurocargo Services afviser at have noget ansvar for ulykken.

- Jeg ved ikke, hvad man hentyder til. Det er Dan Gødning, der anviser, hvad der skal i tanken. Vi kontrollerede tingene om bord på skibet, og vi havde kvalitetskontrol på det produkt, der blev fyldt i tanken. Alt det, der sker inde på terminalen, må vi ikke røre ved. Vi var inde på Dan Gødnings kontor og rundt inde på tankanlægget. Men det er dem, som ejer anlægget, altså Dan Gødning, som har ansvaret, siger Søren Pedersen.