Aktion afblæst: Farlige trevler i storkerede bliver liggende foreløbig

Mandag formiddag har Clyde slæbt noget plastik hjem i storkereden i Smedager, som i værste fald kan udgøre en fare for de to unger, hvis de sluger nogle trævler.

Det ligner resterne af en indkøbspose eller bigbag i plastik eller nylon, som Clyde har bragt hjem til reden kort før klokken 9.30. 

Uanset hvad det er, så er fragmentet medtaget og trævlet efter et længere ophold i naturen.

Netop trævlerne frygter Jess Frederiksen fra Storkene.dk udgør en fare for de små storkeunger, hvis de kommer til at sluge dem i den tro, at der er tale om føde.

Tidligere på formiddagen lå bigbag-resterne i plastik eller nylon i midten af reden, men siden da har storkeforældrene skubbet den helt ud i kanten af reden, hvor man vurderer, at den ikke umiddelbart udgør en fare for ungerne. 

Tilbage i juli 2017 opstod der en lignende situation i reden, der da var hjemsted for storkeparret Tommy og Annika.

Tommy bragte et lille stykke gummislange hjem - og ungen troede, der var tale om mad og forsøgte at spise slangen på 30-40 centimeter, hvilket resulterede i, at slangen sad fast i halsen på ungen, som måtte en tur til dyrlæge og få hjælp. Den overlevede og kunne sættes tilbage i reden igen.

Umiddelbart vurderer Jess Frederiksen ikke, at situationen i dag er ligeså truende.

Som det fremgår af livesignalet fra storkereden, så har både forældre og de to unger lige nu mistet interessen for indkøbspose-resterne.