Efter slåskampe: Storken Clyde forsvarer sig godt

I de seneste dage har Smedager-storken Clyde måtte forsvare sin rede overfor andre hanstorke. Flere seere synes, storken ser medtaget ud.

Igen leverer storkene i Smedager dramatik. Storkesæsonen er nemlig startet med hårde kampe om at få lov at sidde i tv-reden.

Flere af TV Syds seere har efter kampene lagt mærke til, at storken Clyde ser medtaget ud, efter den har været i slåskamp mod flere andre hanstorke.

- Han er stærk og forsvarer reden godt. Det er helt normalt, at storke slås, og der er mange hanstorke i området i øjeblikket, så kampe er uundgåelige. Det skal tages som et udtryk for, at storkebestanden generelt har det rigtigt godt, og der kommer flere og flere storke til Danmark, skriver Storkene.dk på deres Facebook-side.

Senest kunne vi på TV SYD fortæller, at efter en længere periode med lavtryk og forholdsvis dårligt vej over Balkan har storkene endelig sat kursen mod Europa. I 'storkebyen' Bergenhusen i Tyskland er der lige nu 17 storkepar samlet, flere er på vej.

Her ses billeder fra en kampene, hvor en af storkene har tilranet sig et blødende sår på halsen.
Her ses billeder fra en kampene, hvor en af storkene har tilranet sig et blødende sår på halsen.
Foto: TV SYD og storkene.dk

Godt storke-år i vente

Ifølge Storkene.dk er det ikke tilfældigt, at der er flere storke på besøg i Danmark i år. De har nemlig sat 50 nye reder op langs grænsen.

I byen Uge har et nyt storkepar slået sig ned i reden og er allerede begyndt parringen. Hos Storkene.dk tror de på, at der kommer endnu flere storkepar i Danmark.

- De enlige storke i Sønderjylland har ikke været på rederne i nat, men kender nu redernes placering, hvis de møder en mage ude på mark og eng. Det er stadig tidligt på sæsonen, så der er stadig rigtig gode chancer for nye storkepar i Danmark, skriver de.