Er hunstorken en Beverly, Connie eller Angela: Stem inden fredag

Hunstorken i Smedagerreden skal have sit navn, og du kan nu stemme på ét af tre navne. Send os en sms med dit forslag senest fredag den 21. maj klokken 10.00.

7T094 eller “den tyske hunstork fra Uge”. Sådan omtales indtil videre til hunstorken i reden i Smedager. Men nu skal det være slut.

Den tre-årige storkemor til fire skal have et rigtigt navn, ligesom de andre voksne storke i reden har fået det gennem årene.

TV SYD efterlyser i samarbejde med Storkene.dk nu dit bud på et passende pigenavn til hunstorken i Smedagerreden.

Blandt de flere end tusinde mailforslag fra seerne har TV SYD nu fundet frem til tre navne, der skal stemmes om:

1. Angela

2. Beverly

3. Connie

Sådan stemmer du på hunstorkens navn

1.036 forslag fra seerne

Fantasien hos TV SYDs seere fejler ikke noget, når det kommer til navngivning af hunstorken. Hannelore, Nummerpigen eller Scoretøsen er blot nogle af de 1.036 bud, der den seneste uge er strømmet ind til redaktionen fra både mails og Instagram.

Mange navneforslag tager udgangspunkt i den tyske kansler Angela Merkel. Ud over hendes rigtige navn er der også kommet adskillige opfordringer til at kalde hunstorken for Mutti, som den tyske kansler også benævnes.

Også Connie er populært hos seerne, primært fordi det ligger så tæt op ad Bonnie, som hunstorken i reden hed sidste år. 

Fordi hunstorken uofficielt blev kaldt Beverly i en rede i byen Bevern i den tyske delstat Niedersachsen, hvor den boede sidste år, foreslår en del seere, at det navn skal fortsætte.

Så nu er de tre mest populære forslag udvalgt. Vi trækker lod om to storkekrus blandt de deltagere, kommer med den bedste begrundelse for vindernavnet. Her er nogle af seernes begrundelser for de tre navne, der nu skal sms-stemmes om.

Angela

Aase Schelde, Aabenraa:

"Den unge, tyske hunstork skal da hedde Angela selvfølgelig efter Angela Merkel.

Begrundelse: tysk - klog - charmerende - udholdende - trofast."

Anna-Margrethe Jensen:

"Hunstorken skal kaldes op efter Angela Merkel, idet hun har været imødekommende over for indvandrere, fremmede over grænserne. Så storken skal hedde Angela."

Peter Petersen, Esbjerg:

"Angela - opkaldt efter den tyske præsidentfrue :-)- fru Merkel. Storken er af tysk oprindelse. Sej, kampklar og parat til nye eventyr og internationale forbindelser."

Beverly

Lise Munch Nissen, Christiansfeld:

"Jeg har et eller andet sted læst, at hunstorken i Smedager kommer fra Bevern i Tyskland og allerede har et navn, nemlig Beverly - og da det nu ikke er Bonnie længere, synes jeg at det stadig lyder godt med Clyde og Beverly - begge engelske/amerikanske navne, lidt flossede i kanten, men søde og kære (fordi det er vores) og ikke så kriminelle som Bonnie og Clyde."

Randi Steensen:

"Clydes dejlige ægtemage skal hedde " Beverly”, fordi hun er udklækket i en rede i Bevern i Tyskland. Det er et pragtfuldt forelsket par."

Christian Bamse:

"Fru 7T094 er jo blevet døbt som ung stork i Tyskland. Jeg ser ingen grund til at ændre navnet, bare fordi hun har fået midlertidig opholdstilladelse i Danmark. Hun hedder Beverly."

Connie

Anne Nielsen, Fanø:

"Jeg synes, at Clydes nye mage skal hedde Connie. Det minder om Bonnie. Navnet er tysk ligesom storken. Og C kommer efter B....altså Connie efter Bonnie....og søde Clyde kan nok ikke høre forskel alligevel."

Mona Hjulmand:

"Mit bud på et navn til Clydes charmerende nye mage er CONNIE. Synes navnene klinger godt sammen, og derudover betyder Connie bl.a. trofast og berømt. Ønsker at hun altid vil være Clyde trofast, og lidt berømt er hun jo allerede."

Jeannet Stormark:

"Connie og Clyde ❤ Så er det tæt på Bonnie med et tvist."

Hunstorken i Smedager er ringmærket med betegnelsen 7T094.
Hunstorken i Smedager er ringmærket med betegnelsen 7T094.
Foto: TV SYD/Storkene.dk

Mange stemmer på sidste års storkeunge

Den nye hunstork i Smedager har ringnummer 7T094 og er tre år gammel. I løbet af weekenden er storkereden blevet fyldt med i alt fire unger. Et æg mangler fortsat at klække. Hanstorken Clyde er den bedre halvdel til 7T094 og fader til ungerne.

Hunstorken kommer fra et område lidt uden for Bremen i Tyskland og fik sidste år en unge i en rede nær Neumünster, cirka 100 kilometer fra Smedager.

Tidligere på foråret slog den sig først ned i den lille by Uge ikke så langt fra Tinglev med en anden hanstork, men forlod siden magen for at slå sig ned i tv-reden i Smedager. Her danner hunstorken par med Clyde, der sidste år fik en unge med Bonnie foran det webcam, TV SYDs seere kan følge med fra.


Bonnie og Clyde stjal sidste år storkereden fra Annika og Tommy, da Tommy døde, og derfor ikke længere kunne forsvare storkereden. Bonnie og Clyde indtog den og rugede videre på Tommy og Annikas æg samt lagde selv et, der blev til storkeungen Ronja.

Da storkeungen sidste år skulle navngives, stod valget mellem Ronja, Annie og Elizabeth, og Ronja løb med en suveræn sejr. I en sms-afstemning stemte 76 procent (1.207 stemmer) på navnet Ronja.