Hvem er hunstorken fra Uge, og hvorfor har den slået sig ned i Smedager?

Der sker ting og sager i Storkereden i Smedager, der har fået ny beboer.

For en uge siden slog et nyt storkepar sig ned i den lille by Uge ikke så lagt fra Tinglev, men det par er allerede fortid. Hunstorken fra Uge har forladt sin mage i reden og har nu slået sig ned i tv-reden i Smedager, det konstaterer storkeekspert Mogens Lange fra Storkene.dk nu.

- De første dage i Smedager var den lidt mere urolig, men nu begynder der at komme fin balance i det. Den retter på reden, og den bliver mere og mere stedfast og rolig med omgivelserne. Så den er flyttet ind, siger Mogens Lange.

Forklaringen er ifølge Mogens Lange ganske simpel: Hunstorken fra Uge har slået sig ned med den stærkeste han. Og det har været en ulige kamp.

- Hanstorken Clyde er en meget fin og stærk stork, der har stået og ventet på en mage i nogle uger. Når der så ankommer et par i Uge, som er afkræftede efter en lang tur, så tager Clyde kampen mod den anden og tager dens mage, forklarer han.

Trekantsdrama på vej

Derudover er to andre hunstorke sandsynligvis på vej til Smedager: Annika og Bonnie.

- Det bliver spændende, fordi vi nu har en hunstork på reden, men det bliver den stærkeste, der kommer til at sidde på reden sammen med Clyde.

- Som storkeentusiast er det en fed situation, for det kan betyde, at hunnerne tager de andre reder og tiltrækker en ny mage der, siger han.

Hunstorken ved, hvad det handler om

Den nye hunstork i Smedager har ringnummer 7T094 og er tre år gammel, men på trods af det fik den en unge sidste år – og det er meget usædvanligt for en stork i den alder.

- Alt kan gå galt for en toårig stork, men den fik en unge på vingerne, så den ved, hvad der skal kæmpes for, siger han.

Hunstorken kommer fra et område lidt uden for Bremen i Tyskland, men fik sidste år en unge i en rede nær Neumunster, cirka 100 kilometer fra Smedager.