Storkekamera går i sort - men det er helt efter planen

Vi lukker for live-signalet fra Smedager for en kort stund. Kameraet og teknikken skal nemlig gøres klar til den kommende storkesæson.

TV SYD lukker tirsdag morgen kortvarigt for live-signalet til storkereden i Smedager, da vi skal have al teknik samt isenkram gjort klar til den kommende storkesæson.

Kameraet, der filmer 24 timer i døgnet året rundt, skal tjekkes, så vi er sikre på, at alle kan følge med i livet i reden uden afbrydelser, når storkene forhåbentlig ankommer til Smedager lige om lidt. 

Elektrikeren er i gang med at klargøre kameraet.
Elektrikeren er i gang med at klargøre kameraet.
Foto: Michael Michaelsen, TV SYD

Desuden kommer elektrikeren for at tjekke, at kameraet sidder godt fast på alle beslag, samt at den mast, kameraet sidder på, fortsat står forsvarligt og ikke kan blæse omkuld i vinden.

Kameraet er slukket fra tirsdag morgen klokken 08 og frem til onsdag morgen klokken 08. Men når kameraet er tændt, kan du følge med i livet i storkereden her.

Eftersyn og renovering af kamera og teknik er mandag morgen i fuld gang i Smedager.
Eftersyn og renovering af kamera og teknik er mandag morgen i fuld gang i Smedager.

Første stork observeret

Mandag eftermiddag blev den første trækkende stork spottet over Amager Fælled ved København.

Storken trak ifølge Storkene.dk tæt på DR Byen, hvor den kredsede lidt, inden den fløj videre i østlig retning mod Skåne. 

I 2020 ankom den første trækkende stork til Danmark den 24. februar. Sidste år ankom den første stork til storkereden i Smedager den 15. marts.

I den seneste tid er mange storke ankommet til Slesvig-Holsten, og det er derfor ikke uventet, at den første stork er kommet til landet.