Hvad skal storkene hedde? Stem på navne med sms

Storkeungerne i Smedagerreden skal have deres navne, og du kan nu stemme på ét af tre forslag. Send os en sms med dit forslag senest torsdag 21. august.

Da 3. etape af Tour de France forleden kørte mellem Vejle og Sønderborg, var der blot 17 km i luftlinje mellem cykelrytterne og de to unger i storkereden i Smedager.

Om netop det faktum har inspireret mange seere er uvist. Dog er det en kendsgerning, at det altovervejende flertal af forslag fra seerne tog udgangspunkt i verdens største cykelløbs gæstevisit på de syd- og sønderjyske veje.

Især den danske cykelrytter i gult, Jonas Vingegaard, og manden i den prikkede trøje, Magnus Cort, prægede de mange navneforslag til storkeungerne.

Sådan stemmer du på storkeungernes navne

Sms STORK 1 til 1245 for at stemme på Cort & Vingegaard

Sms STORK 2 til 1245 for at stemme på Kaj & Andrea

Sms STORK 3 til 1245 for at stemme på Oscar & Alma


Eksempel:

Vil du stemme på Kaj & Andrea, skriver du STORK 2 i en sms og sender den til 1245.

(Husk mellemrum mellem Stork og tal)


Afstemningen er slut på torsdag 21. juli kl. 23.59.

De tre muligheder

Fantasien hos TV SYDs seere fejler ikke noget, når det kommer til navngivning af storkeungerne. Gin & Tonic, Dan & Mark og Yin & Yang er blot nogle af de flere end tusinde bud, der de seneste dage er strømmet ind til redaktionen fra såvel Syd- og Sønderjylland som resten af Danmark.

Ud over cykelrytterne var sidste års mest populære navne til nyfødte danskere også godt repræsenteret. I 2021 blev flest drenge forsynet med navnet Oscar og flest piger kaldt Alma.

Mange seere har fundet inspiration i et navneforslag, som også tidligere år har været populært, når storkeunger i Smedager skulle navngives - nemlig dansk børne-tvs mest elskede frø og papegøje, Kaj og Andrea.

Blandt de 800 mails med navneforslag fra seerne har TV SYD derfor nu fundet frem til tre navnekombinationer, der skal stemmes om:

1. Cort & Vingegaard

2. Kaj & Andrea

3. Oscar & Alma

Send dit bud som sms til 1245, og skriv Stork 1, 2 eller 3. Det er gratis ud over almindelig sms-takst at deltage i afstemningen.

Afstemningen løber indtil torsdag kl. 23.59.

Det har seerne tidligere døbt storkeungerne

Astra & Zeneca - 2021

Ronja - 2020

Anna og Lotte - 2019

Alma, Anton og Line - 2018

Alfred - 2017

Pippi – 2016

Fra 2011 - 2015 har ungerne ingen navne fået. Alle unger er ringmærkede.

Det var en hun

Storkeungerne i Smedager er ringmærkede med navnene 1E57 (han) og 1E58 (hun). I første omgang vidste vi, at den ene unge var en han. Fjerprøven, som skulle kønsbestemme den anden unge, var slået fejl, men fredag i sidste uge kom resultatet af den også. Det er en hun.

Afstemningen løber indtil torsdag ved midnat. Fredag formiddag offentliggøres så det vindende navnepar på tvsyd.dk.

Vi trækker lod om en TV SYD T-shirt til to af deltagerne i sms-konkurrencen.