Hold øje med storkereden: Nu skal ungerne ringmærkes

Så er det snart tid til ringmærkning af storkeungerne i Smedager-reden. Ved samme lejlighed bliver ungerne DNA-testet, så vi kommer til at kende kønnet på dem.

Storkeungerne i Smedager vokser sig større og større, og nu er det blevet tid til ringmærkning af de to unger.

quote

Når vi alligevel er oppe ved ungerne, så tager vi også en fjer fra hver af dem, som skal DNA-testes, så vi kan finde ud af hvilket køn, de har.

Jess Frederiksen, fmd., Storkene.dk

Det sker på lørdag den 15. juni klokken 10, hvor formand for storkene.dk Jess Frederiksen samt det lokale medlem Mogens Lange sammen med ringmærker Hans Skov fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil se til ungerne i reden og sørge for ringmærkningen.

- Når vi alligevel er oppe ved ungerne, så tager vi også en fjer fra hver af ungerne, som skal DNA-testes, så vi kan finde ud af, hvilket køn de har, fortæller Jes Frederiksen fra Storkene.dk.

De to æg fjernes

Ved samme lejlighed vil de fjerne de to gamle æg fra reden.

- Nu er ungerne ved at fylde godt i reden, og når vi alligevel er oppe ved reden, så vil vi benytte lejligheden til at fjerne de gamle æg, siger Jess Frederiksen.

quote

Når vi alligevel er oppe ved reden, så vil vi benytte lejligheden til at fjerne de gamle æg.

Jess Frederiksen, fmd., Storkene.dk

Tinglev Brandværn kommer traditionen tro med den store brandbil og sørger for, at ringmærkerne kommer sikkert op i reden.

Hvad skal ungerne hedde?

Når kønnet på ungerne er bestemt, så skal der findes navne til dem. Og det kan du være med til at bestemme.

Hold øje med vores hjemmeside for yderligere information om, hvordan det kommer til at foregå i år.