TV der bevæger dig

Mens vi venter på det femte æg

Som nogen allerede har bemærket, så ligger der en stump reb i reden hos storkene i Smedager. Det skal fjernes - men ikke nu.

00:19

I storkereden ligger der noget høstbinderreb, som skal fjernes, hvis det stadig er der, når ungerne kommer i begyndelsen af maj. Video: Storkene.dk og TV SYD

I storkereden ligger der noget høstbinderreb, som skal fjernes, hvis det stadig er der, når ungerne kommer i begyndelsen af maj. Foto: Storkene.dk og TV SYD

1 af 3

De mange storkeinteresserede på TV SYD.dk har bemærket, at der ligger 'noget lyseblåt' t.v. i reden. Ifølge storkene.dk er det rester af noget høstbindegarn, der ofte ligger på markerne rundt omkring.

Lige nu generer det ikke de voksne storke - Annika og Tommy - men det kan være livsfarligt for ungerne, hvis det stadig er der, når de første æg klækkes omkring den 6. til 8. maj. Og derfor vil storkene.dk fjerne det, hvis det er i reden til den tid.

Lige nu venter vi på det femte æg i reden i Smedager. Det skulle komme i løbet af de næste timer, hvis storkene ellers følger planen om at lægge et æg hvert halvandet døgn. Der kommer maks seks befrugtede æg i en storkerede. 

Du kan følge storkene live på www.tvsyd.dk/natur.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk