TV der bevæger dig

Storke-tv når hele vejen til USA

Når TV SYD sender live fra storkereden, er det ikke kun borgerne i Syd- og Sønderjylland, som følger med. Det gør Roy Butts i USA også.

Roy Butts fra Arizona i USA bruger livesignalet fra storkereden i Smedeager som research til sin kommende fotorejse i Danmark. Foto: Roy Butts

Når Tommy og Annika basker med vingerne, og nye intriger spiller sig ud foran storkekameraet i Smedager, er det ikke kun TV SYD’s ’almindelige’ seere, der følger med.

Det gør amatørfotografen Roy Butts fra USA også.

- Mit yndlingsøjeblik var, da en ubuden gæst forsøgte at invadere reden, skriver Roy Butts i en mail.

Til daglig bor 87-årige Roy Butts i Tucson i staten Arizona. Men til august går turen til Danmark, for Roy Butts er gift med en dansk kvinde fra Randers.

- Jeg fandt TV SYD’s storke-tv, da jeg søgte efter information om fugle i de områder, som min kone og jeg skal besøge i løbet af året, fortæller Roy Butts.

Turen går til Smedager

I Arizona er der ingen storke.

Derfor står billeder af den særlige, langbenede ven specielt højt på parrets ønskeliste, når turen går til Danmark. Som forberedelse til turen følger Roy Butts derfor livesignalet fra reden.

- Jeg elsker al slags fotografering, men især fugle er en udfordring. De bevæger sig hele tiden og gemmer sig i træerne, så man skal arbejde hårdt for at få et godt og skarpt billede, fortæller Roy Butts.

Sidst Roy Butts så storke i levende live var i Randers tilbage i 80'erne.

Derfor er planen også, at turen skal gå forbi Smedager til august, når han sammen med sin kone igen er i Danmark.

Amatørfotografen Roy Butts elsker at tage billeder af fugle, fordi de er udfordring. Foto: Roy Butts

Et af Roy Butts mange fuglebilleder. Foto: Roy Butts