TV der bevæger dig

Storke-kamera drejer tre gange dagligt

Tre gange hver dag bliver det nu muligt at få indblik i naboreden og de nye storkepar i Smedager.

På dette foto ses begge storkereder i Smedager. Den velkendte til højre med Annika og kamera. Til venstre aflastningsreden, hvor to formodentligt hollandske storke har slået sig ned. Kameraet står bag træerne i midten. Foto: Hans Skov, Storkene.dk

Morgen, middag og aften vender storkekameraet i Smedager som noget nyt kortvarigt linsen i retning mod det nye storkepar i Smedager. Det sker for at følge med i den nye udvikling i Smedager, hvor der ellers kun har været aktivitet i Tommy og Annikas rede de seneste år.

-  Det giver os muligheden for at se, hvordan det går hos det nye par. Om de får de æg og trives, siger Jess Frederiksen, formand for Storkene.dk.

Annika har jo sluppet sine æg, så hun har brug for at røre sig.

Jess Frederiksen, Storkene.dk

Hver dag kl. 07, 12 og 17 panorerer kameraet fra Annikas rede over til aflastningsreden på laden godt 30 meter derfra i et minut ad gangen. Hvis man ikke lige har mulighed for at følge situationen direkte, er det altid muligt at gå op til to timer tilbage i visningen for at samle op på tingene.

Det nye storkepar på aflastningsreden i Smedager. Foto: Hans Skov, Storkene.dk

Annika har brug for bevægelse

Hunstorken Annika vil ifølge storkeeksperten ikke være fast i reden længere. Hun vil være ude at flyve i længere perioder ad gangen på grund af den seneste udvikling.

- Annika har jo sluppet sine æg, så hun har brug for at røre sig. Hun vil i den kommende tid få sig noget mad og finde vand, hvor hun kan stå at pjaske. Hun er lidt stivbenet efter at have ligget i en uge uden at røre sig, fortæller han.

Følg med i storkerederne direkte her.

Mest sete på tvsyd.dk