TV der bevæger dig

Storke smed gammelt æg ud af reden

Storkene.dk vurderer, at det kasserede æg er et af Annikas.

00:30

Hunstorken Bonnie finder ud af, at et af æggene er gået itu. Derefter smider Clyde det helt ud af reden i Smedager. Se det hele på denne video. Video: TV SYD/Storkene.dk

Hanstorken Clyde smider ægget ud af reden lørdag morgen. Foto: Storkene.dk og TV SYD

Bonnie lægger det ødelagte æg ud på kanten af reden i Smedager. Foto: Storkene.dk og TV SYD

Hunstorken Bonnie finder ud af, at et af æggene er gået itu. Foto: Storkene.dk og TV SYD

1 af 4

Lørdag morgen ved 8-tiden smed Bonnie & Clyde et storkeæg ud af reden i Smedager. Først sorterede Bonnie ægget fra de andre, dernæst lagde hun/han det op på kanten af reden. Da magen Clyde så kom flyvende retur til reden tre kvarter senere, røg ægget helt ud af reden.

- Vi vurderer, at ægget er et af Annikas fra begyndelsen af april, hvor hun lagde de første. Så der har været ruget på det i to måneder nu, fortæller Mogens Lange fra storkene.dk til TV SYD.

I realiteten var det bedst, hvis alle de gamle æg røg ud.

Mogens Lange, storkene.dk

Oprydning i reden

Benny Appel, som er bosiddende ved storkereden i Smedager, undersøgte lørdag morgen det kasserede æg og konstaterede, at det lignede et gammelt æg.

- Det er godt, hvis det er et af de gamle æg i tilfælde af, at der skulle komme unger de kommende dage. Så ligger de gamle æg ikke i vejen. I realiteten var det bedst, hvis alle de gamle æg røg ud, siger storkeeksperten.

Ifølge Mogens Lange sker den slags, når storkene opdager, at der er hul på et æg. 

- Eventuel æggehvide og blomme sviner i redebunden og giver anledning til bakteriedannelse. Derfor rydder de op, så det ikke ligger og klistrer, siger han.

 

Mest sete på tvsyd.dk