TV der bevæger dig

Rigspolitiet advarer: Oversvømmelser kan blive livsfarlige

Rigspolitiet har nu udsendt en officiel advarsel om forhøjet vandstand, der vil medføre store kystoversvømmelser og dermed livsfare for folk, der færdes i oversvømmede områder. Højvandet ventes at ramme syd- og sønderjyske østkyst klokken 03 natten til torsdag.

Vandet stiger stadig mange steder.

Overalt langs den syd- og sønderjyske østkyst forbereder man sig lige nu på oversvømmelser - som her i Sønderborg. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Der varsles for kraftigt forhøjet vandstand i det sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Vestlige Storebælt, Lolland-Falsters sydkyst, Smålandsfarvandet, Østlige Storebælt, Sydøstsjællands kyst og Bornholms kyst.

Forhøjet vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og dermed livsfare for folk, der færdes i oversvømmede områder. Desuden ventes betydelig skade på bygninger og kystsikring, hedder det i Rigspolitiets beredskabsmeddelelse.

Højvandet forventes at indtræffe omkring klokken 19 ved Bornholm og de østvendte kyster på Sjælland, i det sydfynske øhav cirka ved midnat og i Lillebælt cirka klokken 03.

Offentligheden opfordres til under højvandet at undgå al unødig færdsel i de kystområder, der risikerer at blive oversvømmet.

Desuden opfordres befolkningen til at holde sig orienteret via medier og lokale myndigheder og forberede sig på, at der i de udsatte områder kan opstå strømsvigt, og det kan blive nødvendigt lokalt at foretage evakueringer.

Der opfordres til at viderebringe denne meddelelse til andre personer i de berørte områder.

Kontakt kun politi og alarmcentral i akutte tilfælde.

Næste beredskabsmeddelelse udsendes klokken 18. 

Mere vejr