Antibiotika er guf for svine-MRSA

Når så meget svinekød er inficeret med den resistente svine-MRSA, så er grunden, at landmænd bruger store mængder af bredspektret antibiotika.

Og antibiotika er lige noget for svine-MRSA.

Når en gris får bredspektret antibiotika, så dør stort set alle - både gode og dårlige bakterier udenpå og indeni grisen.

Men svine-MRSA er antibiotika-resistent, så den dør ikke.

Og når alle de andre bakterier er døde, bliver der endnu bedre plads til, at MRSA kan overleve og brede sig.

Og det høje forbrug af antibiotika i svineproduktionen truer folkesundheden.

Danske landmænd har et lavt antibiotikaforbrug. Men ifølge eksperterne skal forbruget meget længere ned.

Og det kan lade sig gøre at få forbruget ned. TV SYD har besøgt en konventionel landmand i Holland, som stort set har fjernet antibiotika fra sin produktion (varighed 4.47):