2,1 millioner kroner til danske medaljevindere

Team Danmark udbetaler onsdag den kontante bonus for sommerens 16 medaljer ved OL og Paralympiske Lege. De tre medaljevindere fra Syd- og Sønderjylland får tilsammen 350.000 kroner.

16 gange var Danmark i sommer repræsenteret på medaljeskamlerne ved de olympiske lege og de paralympiske lege i Tokyo.

Onsdag bliver den økonomiske bonus for præstationerne uddelt ved en reception i København, og der er tale om i alt 2,1 millioner kroner skattefrit.

Det skriver Team Danmark på deres hjemmeside.

- Hver gang en dansk atlet hiver en medalje hjem til Danmark, skaber det værdi for det danske samfund. Vi får noget at samles om og noget at glædes over – og dét er værd at påskønne.

- Derfor synes vi i Team Danmark, det er vigtigt, at de atleter, der hver eneste dag kæmper hårdt for at opnå det ypperste i deres sport også får en økonomisk anerkendelse, siger Team Danmark-formand Lars Krarup.

Som aftalt på forhånd giver en guldmedalje ved OL 100.000 kroner, mens en sølvmedalje og bronzemedalje giver henholdsvis 75.000 og 50.000 kroner.

Medaljer i en holdsport giver 500.000 kroner, og i den kategori er der kun håndboldherrerne, der fik sølv ved OL i Tokyo.

Det er første gang, at Team Danmark uddeler lige store bonusser til paralympiske og olympiske atleter.

I Syd- og Sønderjylland får Anne-Marie Rindom fra Horsens 100.000 kroner for sin guldmedalje i sejlsport. Det samme får Michael Mørkøv fra Kolding for sin guldmedalje i banecykling med makkeren Norman Hansen.

Tobias Thorning Jørgensen fra Christiansfeld får 200.000 kroner for sine to guldmedaljer i henholdsvis dressur og en individuel test også ved de Paralympiske Lege.

Daniel Wagner fra Vejle får 50.000 kroner for en bronzemedalje i længdespring også ved de Paralympiske Lege.

Her er oversigten over de danske medaljer ved OL og PL: