Aflyst eller ej: Få overblikket over sommerens store arrangementer her

Ovenpå nattens genåbningsaftale har flere teatre og spillesteder meldt aflysninger på stribe, mens andre går i tænkeboks. Få overblikket her.

Opdateret med information om, at Rock i Mølleparken er aflyst.

Nattens genåbningsaftale mellem en stor del af Folketingets partier er på plads. 

Den lander blandt andet på, at spillesteder, teatre, biografer og lignende åbner med krav om coronapas og op til 2.000 tilskuere i sektioner af 200. Fra 1. august bliver der lagt op til, at sektionerne hæves til 500 og deltagerloftet til 5.000.

Der er derfor udsigt til, at sommeren 2021 bliver uden mange festivaler. 

I Varde har de med spænding ventet på at få at vide, om sommerspillet atter må udskydes et år eller får lov at finde sted i juli. Og med genåbningsaftalen fra mandag aften kan Varde Sommerspil nu sænke skuldrene.

- Det var en kolossal lettelse. Vi har bare siddet og holdt vejret og er gået ud fra, at politikerne følger ekspertgruppens anbefalinger. Det er jo først, når regeringen og aftalepartier siger go, at vi ved, vi kan gennemføre, siger pressechef Ole Gudmundsen.

Se oversigten over sommerens arrangementer her:

Festivaler

Sommerspil

Koncerter

Den 1. juli er der premiere på dette års sommerspil med forestillingen “Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv”, som løber over friluftsscenen i Arnbjergparken 18 gange.

Regner med næsten udsolgt

Sommerspillet har eksisteret siden 1978, og hver sommer kommer godt 30.000 publikummer forbi friluftsspillet i Varde.

Friluftsscenen i Arnbjergparken har plads til 2.100 mennesker. Det er nok tvivlsomt, om årets forestilling på grund af afstandsrestriktioner sælger lige så mange billetter som sædvanligt, men det kommer tæt på, hvis man spørger pressechef Ole Gudmundsen.

- Vi vurderer, at vi kan have op mod 1.700-1.800 til hver forestilling. Med den forestilling og de navne, vi har, med Martin Brygmann og Ole Kibsgaard, skulle vi nok få så udsolgte huse som overhovedet muligt, mener han.

- Nu skal vi bare have afklaret med kulturministeriet, om vi må have 500 eller 1.000 i hver sektion.

Opdateres...