Alternativt DM i langrend lukket af politiet

Løbere i uofficielt DM i langrend har deltaget forskudt og selv taget tid. Lørdag er det lukket af politiet.

Normalt afholdes danmarksmesterskabet i langrend i Norge, men i år er corona kommet i vejen for arrangementet.

Et snedække, som kan bruges til langrend, ligger dog over dele af Danmark, og det er blevet udnyttet i skovene omkring Odense.

Her har interesserede den seneste tid kunnet måle deres egen tid med gps på en rute og melde den ind til Danmarks Skiforbund, som så vil offentliggøre en resultatliste i det, der af nogle af aktørerne er blevet betegnet som et uofficielt DM.

Lørdag har en borger dog anmeldt, at der var mange mennesker omkring sporene, og det har fået Fyns Politi til at lukke det, de mener er et arrangement. Det skriver DR.

Kenneth Bøggild, generalsekretær i Danmarks Skiforbund, mener dog ikke, der er tale om et arrangement. Der er nemlig hverken opsat tidsanlæg eller andet, fortæller han til DR.

- Det eneste, vi har gjort, er, at vi har trukket nogle spor og givet mulighed for, at man i løbet af en uge kunne køre distancen og skrive sin tid ind og helt uofficielt få en ranking, siger han.

Uklart om der kommer bøder

Vagtchef Kenneth Taanquist uddyber over for Ritzau, at der ligger to ting bag.

- Kigger man på forbundets hjemmeside, kan man godt få opfattelsen af, at det er et arrangement. Det vil vores jurist så vurdere, om der er noget strafferetligt i, siger han.

Det er dermed endnu ikke klart, om der vil blive udskrevet bøder i forbindelse med politiets indgreb. Men politiet vurderer, at der også var for mange mennesker forsamlet. Det er i øjeblikket forbudt at forsamles flere end fem personer.

Fare for smitte med covid-19

- Vi har vurderet. at det udgør en særlig fare for smitte med covid-19, hvorfor vi har bedt folk om at finde andre steder hen, siger vagtchefen.

Han fortæller, at det er sket i fin dialog med Odense Skiklub og Danmarks Skiforbund.

Vagtchefen påpeger, at politiet har samme mulighed søndag, hvis den samme situation udspiller sig igen.

Det officielle DM i langrend har ifølge DR ikke været holdt i Danmark siden 1987.