Analyse: Disse syd- og sønderjyske politikere vil slutte sig til Støjberg

Det vil være en overraskelse, hvis to syd- og sønderjyske eks-DF'ere ikke melder sig ind i Danmarksdemokraterne, mener JydskeVestkystens nyhedsredaktør.

Torsdag annoncerede Inger Støjberg, at hun stifter partiet Danmarksdemokraterne.

Der er stadig mange ting, vi ikke ved - blandt andet hvem, der kunne finde på at tilslutte sig partiet. 

Inger Støjberg har i hvert fald fået en varm velkomst fra de tre syd- og sønderjyske folketingsmedlemmer, Marie Krarup, Hans Kristian Skibby og Karina Adsbøl, der tidligere på året forlod Dansk Folkeparti.

Marie Krarup har dog udtalt, at hun ikke melder sig ind. Men hvad så med Hans Kristian Skibby og Karina Adsbøl?

Rikke Baltzer Knudsen, der er nyhedsredaktør på JydskeVestkysten, har en klar formodning om, at de begge vil slutte sig til Danmarksdemokraterne.

- Skibby har næsten sagt det selv. Han udtaler, at det er meget nærliggende at tro, at det bliver udgangen på det hele. Dermed har han så godt som sagt, at det er det, han går efter, siger hun og fortsætter:

- Karina Adsbøl væver lidt mere, men har sagt at hun vil støtte Inger Støjberg med en vælgererklæring. 

Dermed vil det ifølge nyhedsredaktøren være en overraskelse, hvis de to ikke melder sig ind i Danmarksdemokraterne.

- Der skal komme noget overraskende frem, om den politik Inger Støjberg vil føre, hvis det ikke skulle blive tilfældet, siger hun.

EU-spørgsmålet

Der kommer dog til at være ting ved Inger Støjbergs politik, hvor hun vil adskille sig fra Dansk Folkeparti. Det drejer sig særligt om EU-spørgsmålet, hvor Rikke Baltzer Knudsen mener, at hun ikke kommer til at være lige så EU-kritisk som Dansk Folkeparti. Hun vil ikke ud af EU, men begrænse det.

Ifølge Rikke Baltzer Knudsen kommer det hele dog mere til at handle om personerne, end det kommer til at handle om politikken. Især hvis Kristian Thulesen Dahl også melder sig ind i partiet.

- Mange vil nok have medlidenhed med Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl. Mange mener jo, at de blev dårligt behandlet af deres respektive partier, så det vil i høj grad være personerne og ikke partiet, der er i fokus.

Nuancerne er forskellen

Dermed er det lagt op til et spændende folketingsvalg i det, som flere steder er blevet kaldt "det gule Danmark", hvor både Dansk Folkeparti, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige kommer til at kæmpe om nogle af de samme vælgere.

- Det vil være begrænset, hvor stor forskel der kommer til at være på Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti. Der adskiller Nye Borgerlige sig mere med deres liberale økonomiske politik, siger Rikke Baltzer Knudsen og slår fast:

- Nuancerne i politikken er forskellen, og personerne vil bære det frem.