Byen er åbnet igen: Natten forløb vidt forskellig i de syd- og sønderjyske politikredse

Natten til lørdag er nattelivet igen åbnet uden coronarestriktioner, men det har givet vidt forskellige resultater i de to syd- og sønderjyske politikredse.

Det er igen muligt at slå sig løs på byens beværtninger og diskoteker til langt ud på natten, efter at covid-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom i Danmark.

Politiet har været til stede på de syd- og sønderjyske gader og stræder i løbet af aftenen og natten, men landdelens to politikredse har ikke haft den samme oplevelse af den første åbne weekendaften.

quote

Det havde vi ikke forestillet os, og vi havde kaldt ekstra betjente på arbejde.

John Christiansen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Der er mange små sager, så vi har godt kunnet mærke, der har været åbent igen, siger Steffen Wolf, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Anderledes lyder det i Syd- og Sønderjyllands politikreds, hvor vagtchefen fortæller om en overraskende rolig nat.

- Der har været forholdsvis roligt i betragtning af, at byen nu er fuldstændigt åbent igen, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, John Christiansen.

Oprustet til uroligheder

Begge kredse havde kaldt ekstra personale ind på arbejde for at hjælpe festglade mennesker sikkert gennem aftenen, men Syd- og Sønderjyllands politikreds fik ikke brug for dem. 

quote

Det drejer sig om nogle, der har været oppe at slås, og nogen der har fået bøder for at køre fuld i bil og lignende sager.

Steffen Wolf, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi

- Folk har opført sig pænt, og vores fornemmelse er, at de har haft en god oplevelse i byen. Det har ikke være lige så travlt for os som før corona, og faktisk havde vi mere travlt med nattelivet torsdag end fredag, siger John Christiansen, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I Sydøstjylland er billedet dog et andet. Her melder vagtchefen om en travl aften for politiet.

- Det drejer sig om nogle, der har været oppe at slås, og andre der har fået bøder for at køre fuld i bil og lignende sager, siger vagtchef Steffen Wolf fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet vil fortsat stå klar til at holde ro og orden i nattelivet resten af weekenden, og i Syd- og Sønderjyllands politikreds håber vagtchefen på, at fredagens rolige nat i byen gentager sig.

- Det havde vi ikke forestillet os, og vi havde også kaldt ekstra betjente på arbejde, men det er da en positiv overraskelse, og det kan vi kun håbe vil fortsætte, siger John Christiansen.