Corona, sygeplejestrejke og ubesatte stillinger presser region til at udskyde behandlinger

Sygehusene i Region Syddanmark er begyndt at udskyde planlagte behandlinger for at kunne prioritere de patienter, hvis behandling ikke kan vente.

Sygehusene i Region Syddanmark er i øjeblikket presset på kapaciteten på grund af coronavirus, ubesatte stillinger og følgerne af sygeplejestrejken.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Samlet set betyder det, at regionens sygehuse i varierende grad er begyndt at udskyde planlagte behandlinger for at kunne prioritere de patienter, hvis behandling ikke kan vente.

- Vi er nødt til at trække i håndbremsen for at sikre, at vi har det nødvendige personale og ressourcer til de akutte og mest behandlingskrævende patienter som for eksempel kræftpatienterne, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.


Patienter får besked med brev

Patienter, der får udskudt deres planlagte behandling, vil modtage et brev fra sygehuset.

De udskudte behandlinger betyder, at sygehusene ikke nødvendigvis kan nå at undersøge og behandle patienterne inden for den tid, som patienterne har krav på, skriver regionen.

De udskudte behandlinger betyder, at de patienter, der ikke kan få en tid inden for 30 dage, vil have ret til at blive udredt eller behandlet på et privathospital. Dén mulighed oplyser regionen patienter, der er berørt af udskydelsen, i et brev.

Men ifølge regionen er også privathospitalerne pressede af en øget patienttilgang.