Coronasmittet: Ring til lægen frem for at møde op

Hvis man har symptomer på coronavirus og har rejst i smitteområder, er der nogle forskellige forholdsregler, man skal tage.

Nu er den første dansker blevet smittet med coronavirus, eller COVID-19 som sygdommen er døbt. 

Der er dog ingen grund til bekymring. Det nye smittetilfælde ændrer ikke på Statens Serum Instititut og Sundhedstyrelsens risikovurdering for, at sygdommen vil blive udbredt i det danske samfund. De vurderer stadig risikoen som lav. Det oplyser Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Man skal ikke frygte smitte

Formanden for PLO Syddanmark, Peter Barkholt, mener også, at der ikke er grund til at gå og være bange. Dødeligheden er helt nede på to procent, og det er primært folk, der er ældre eller svækkede, som kan være i risikozonen. 

- Folk kan godt få det billede, at det er en farlig virus. Men for den enkelte borger er der ikke særlig grund til at være bange for at blive smittet af den, fortæller han. 

Men hvis man har rejst i Kina og får symptomer på sygdommen 14 dage efter hjemkomst, skal man ringe til sin læge. Det er vigtigt, at man ikke møder op hos lægen, da man derved udsætter andre for smittefare.

Og det skal understreges, at begge dele skal gøre sig gældende, siger Peter Barkholt:

- Det er vigtigt, at man kun ringer til sin læge, hvis man har været i risikozoner, og samtidigt har symptomer på coronavirusset.

Man skal undersøges hvis:

Corona og COVID-19