Danske og tyske børn deler oplevelser på sommercamp

Søndag mødes 100 børn til en uge, hvor de gennem musik, dans og film skal lære hinanden at kende på tværs af sprog og kultur.

Uge 31 er Gendarmstiens Lejrskole omdannet til et kulturelt sammenskudsgilde for børn og unge fra Danmark og Tyskland.

Her afholder Aabenraa Kommune i samarbejde Performance Akademi Sønderborg og Kinder- und Jugendbüro Stadt Flensburg sommercamp for 100 børn. 50 danske og 50 tyske i alderen 10 til 17 år.

quote

- De tyske har mere faste regler og danske børn har mere medbestemmelse.

Marianne M. Nielsen, Performance Akademi Sønderborg

- Formålet er, at danske og tyske børn og unge skal mødes og opleve hinanden og de forskellige kulturer og sprog, fortæller Marianne M. Nielsen fra Performance Akademi Sønderborg til TV SYD.

100 børn og unge fra Danmark og Tyskland er samlet til sommercamp i uge 31.
100 børn og unge fra Danmark og Tyskland er samlet til sommercamp i uge 31.
Foto: Aabenraa Kommune

Det er fjerde år, at det afholdes sommercamp på tværs af grænsen. Her skal børnene og de unge lege, lære og arbejde med elektronisk musik, dansk, drama og film.

- Vi har valgt emnerne, fordi vi gerne vil bakke op om scenekunsten generelt. Vi har gjort os nogle erfaringer fra andre år med at film og elektronisk musik er in og er også med til, at vi forhåbentlig får en god fordeling mellem drenge og piger, siger Marianne M. Nielsen.

Blandt børnene er også dele af de to mindretal på hver side af grænsen, men der er stadig flere, der kun taler enten dansk eller tysk. Derfor er der, ifølge arrangørerne, også stor sproglig læring på sommercampen, hvor der er en tysk- og en dansktalende lærer på hvert hold.

Derudover lærer børnene og de unge også, at der er forskel på at være barn i de to lande.

- Der er en forskel på, hvordan man bliver opdraget i Danmark og Tyskland, men man kan lære begge veje. De tyske har mere faste regler, og danske børn har mere medbestemmelse. Det er sundt at fornemme, at tyske børn gør, hvad der bliver sagt og omvendt, siger Marianne M. Nielsen.

Sommercampen slutter lørdag med en vandreforestilling for forældrene.