DF vil tættere på græsrødderne - lokalformand fra Kolding valgt til DF-hovedbestyrelse

Den nye hovedbestyrelse i Dansk Folkeparti får koldingensisk islæt. Lokalformanden fra DFs afdeling i Kolding, Gunner Nielsen, får en plads ved bordet sammen med ni andre medlemmer ude i lokalforeningerne.

Beskyldningerne har været mange - og mange har gået på det samme: Partiet er for topstyret.

Partiet, der er tale om, er Dansk Folkeparti. Et parti, der har været meget igennem de seneste år med udmeldelser og senest en større tilbagegang i antal stemmer til folketingsvalget. 

Nu vil det 27 år gamle parti tættere på lokalafdelingerne ude i landet. Derfor besluttede partiet i september at inddrage ti lokale medlemmer i hovedbestyrelsen.

Bedre sammenhæng

En af de ti nye medlemmer kommer herfra Syd- og Sønderjylland. Lokalformanden i Koldings DF-afdeling, Gunner Nielsen, kommer nu til højbords og skal være med til at sætte den politiske retning for partiet i den kommende fremtid.

- Vi kan som lokalafdeling nu få en kortere vej til beslutningstagerne, siger han.

Og det er vigtigt, at græsrødderne ude i landet - deriblandt i Syd- og Sønderjylland bliver hørt.

- Jeg har i mange år efterlyst, at man lyttede mere til baglandet. Foruden en nær kontakt til baglandet er vores politikere ilde stedt, siger han.

Det er nemlig vigtigere end nogensinde, at de, der har DF-emblemet på inde på Christiansborg, også ved, hvad der sker udenfor København K, lyder det.

- Det kan kun blive godt. Vores folketingsmedlemmer skal jo vide, hvad der sker herude i 'det mørke Jylland', så det er vigtigt, at baglandet er med, siger Gunner Nielsen.

Det nye fundament

Efter flere år med splittelse, dårlige valgresultater og målinger er tiden kommet til at skabe et nyt samlet Dansk Folkeparti, mener Kolding-formanden.

- Nu skal vi have bygget det her parti op igen, og det skal vi have gjort fra bunden af. Og jeg er bevidst om, at vi er nede og skrabe bunden. Nu kan det kun gå fremad, slutter han.

Gunner Nielsen blev repræsentant for Sydjyllands Storkreds. Ni andre medlemmer til hovedbestyrelsen er valgt fra hver af de ni øvrige storkredse.