Ellen Trane Nørby efter Herlufsholm-afsløringer: - Det er helt uacceptabelt

Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, kalder indholdet af ny dokumentar om Herlufsholm Kostskole "uacceptabelt".

Venstre undervisningsordfører Ellen Trane Nørby kritiserer Herlufsholm Kostskole for ikke at have politianmeldt sager om vold, grov mobning og seksuelle overgreb mellem elever på skolen.

Sager som er blevet afsløret i TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder'.

- Jeg blev både vred og ked af det. Det er simpelthen nogle overgreb, som børn og unge ikke skal udsættes for. Det sker i vores skolesystem, og det er strafbart meget af det, vi ser, og det er helt uacceptabelt, siger Ellen Trane Nørby.

I dokumentaren kommer det frem, at flere af episoderne ikke er blevet meldt til politiet, men kun har været håndteret internt.

Og dét undrer Venstres undervisningsordfører.

- Der er ikke spørgsmålstegn ved, om det er forbudt eller ej. Det er det, og der er straffelovsbestemmelser om noget af det. Og det skal efterforskes som en politisag, og der håber jeg også, at myndighederne tager den her sag meget alvorligt, siger Ellen Trane Nørby.

-Præfektordninger kan også være positive

I kølvandet på TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder' meldte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ud på Facebook, at hun vil have stoppet de såkaldte "præfektordninger", hvor ældre elever tager sig af nye elever.

Ellen Trane Nørby forholder sig ikke til, om præfektordninger skal afskaffes.

- Man skal passe på, man ikke får gjort op med noget af det positive, der også ligger i mentorordninger, som mobbeforskningen også peger på, har en rigtig positiv effekt. Det er ikke det, der er tilfældet om på Herlufsholm, og derfor skal man have ryddet op på Herlufsholm, siger Ellen Trane Nørby.

Sagerne fra Herlufsholm Kostskole i Næstved har fået børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til at indkalde Folketingets partier til en drøftelse for at se på reglerne om præfektordningen.