TV der bevæger dig

Folk med symptomer på stress eller depressioner kan snart få hurtig hjælp

Folk, der rammes af stress eller depressioner, får nu mulighed for at få en henvisning til en privatpraktiserende psykiater i løbet af 14 dage.

Der skal højest være 14 dages ventetid på at se en psykiater for borgere, der henvises af en læge i Region Syddanmark. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau

Folk, som rammes af stress, angst og depression i let til moderat grad, kan få tid til psykiatrisk vurdering indenfor 14 dage, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Siden 2014 har Region Syddanmark i samarbejde med praktiserende læger og praktiserende psykiatere i Odense kørt en forsøgsordning, hvor patienter, der lider af let til moderat stress, angst og depression, hurtigt kan blive vurderet hos en privatpraktiserende psykiater.

Erfaringerne med den hurtige psykiatriske vurdering har været så gode, at regionsrådet nu vil brede ordningen ud til hele regionen.

Udvalgsformand Bo Libergren (V) fra Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark ser store perspektiver i aftalen:

- Hvis man har depression eller angst, kan det være meget hårdt at skulle vente flere måneder på at få en tid til udredning hos en psykiater. Det er den ventetid, vi nu vil bruge mere konstruktivt, så patienten inden for kort tid kan få en psykiatrisk vurdering af, hvor alvorligt det er, og patientens praktiserende læge kan få faglig rådgivning om eksempelvis hvilken medicin, patienten skal have. 

Alle privatpraktiserende psykiatere med i ordningen

Aftalen betyder, at de privatpraktiserende psykiatere i Region Syddanmark skal afsætte cirka en ugentlig arbejdsdag til patienter med stress, angst eller depression, der henvises til psykiatrisk vurdering af deres læge.

Alle privatpraktiserende psykiatere i Region Syddanmark bliver omfattet af aftalen, som forventes at træde i kraft i starten af 2021. 

Mest sete på tvsyd.dk