TV der bevæger dig

COVID-19

Tyskland har ændret proceduren for grænsekontrol

Fra lørdag vil der være stikprøvekontrol ved grænsen mod Tyskland. Dog er grænsehandel og turisme fortsat ikke en gyldig grund for at rejse ind i landet.

Grænsen ved Sæd er en af tre åbne grænseovergange mellem Danmark og Tyskland. Foto: John Randeris

Tyskland har fra midnat ændret sin indrejsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det nye i den tyske grænsekontrol er, at kontrollerne ikke længere bliver udført systematisk, men i stedet bliver baseret på stikprøver og en løbende risikovurdering. 

Ændringen trådte i kraft lørdag den 16. maj og løber frem til den 15. juni og kommer til at gælde ved de tre grænseovergange ved henholdsvis Frøslev, Kruså og Sæd. Det oplyses i en pressemeddelelse fra det tyske forbundspoliti, Bundespolizei. 

Læs også Politi: Mange kører forgæves til grænsen for at handle

Billige øl og sodavand må vente

Reglerne for, hvornår det er tilladt at rejse ind i Tyskland, er stort set uændrede. Som dansk statsborger er det fortsat nødvendigt med et anerkendelsesværdigt formål for at kunne rejse ind i Tyskland.

Det betyder, at du indtil videre stadig må vente med at handle ved grænsebutikkerne og besøge landet som turist. 

Dog lemper de tyske myndigheder reglerne i mindre omfang på nogle område, oplyser det tyske forbundspoliti. Blandt andet vil der blive givet bredere muligheder for indrejse af familiære og personlige årsager. 

De lempede regler for indrejse i Tyskland:

  • Forretningsrejser i Tyskland eller transit til et andet land er tilladt, såfremt det kan dokumenteres, at man kan komme ind i det pågældende land
  • Besøg til ægtefælle eller partner er tilladt, ligesom det også er tilladt at besøge familie i Tyskland. Det er også tilladt at rejse ind i Tyskland, hvis man skal deltage i såkaldt ”vigtige familiebegivenheder” såsom bryllup eller begravelser
  • Har man et familiemedlem i Tyskland, som kræver behandling, er det ligeledes i orden at rejse ind i landet. En medicinsk behandling er i denne forbindelse for eksempel et besøg hos en fysioterapeut

Grænsen mod Danmark er forsat lukket under coronakrisen, men Tyskland har meldt ud, at landet er klar til at åbne grænsen mod Danmark, så snart Danmark er klar. 

Mest sete på tvsyd.dk