TV der bevæger dig

Grænseforeningen har fået ny formand

Lørdag er biskop Peter Skov-Jakobsen valgt som ny formand for Grænseforeningen.

Peter Skov-Jakobsen, biskop over Københavns Stift, er lørdag den 17. oktober blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Peter Skov-Jakobsen er lørdag  valgt som ny formand for Grænseforeningen.

Peter Skov-Jakobsen er biskop over Københavns Stift.  Han efterfølger Jens Andresen, der har været formand siden 2016. Peter Skov-Jakobsen var eneste formandskandidat, skriver Grænseforeningen på deres hjemmeside.

Valget fandt sted ved Grænseforeningens Sendemandsmøde i Vingsted Centret i Bredsten ved Vejle.

Læs også Mette Bock vendte tilbage til rødderne i Grænseforeningen

I et interview til magasinet Grænsen, siger Peter Skov-Jakobsen om valget:

- Jeg vil glæde mig til at møde det danske mindretal syd for grænsen og være med til at give mindretallet en fornemmelse af, at de er en berigelse for Danmark. Det danske mindretal kan lære os noget om, hvad det vil sige at leve med to kulturer og give os en forståelse af, hvad det tyske kan bidrage med, siger han.

Læs også Grænseforeningen glæder sig til ny tv-serie om genforeningen

Peter Skov-Jakobsen er født i Odense, men hans familie har rødder i egnen omkring Christiansfeld, hvor hans bedstefar under 1. verdenskrig som så mange andre sønderjyder blev sendt i krig for den tyske kejser.

Om Grænseforeningen

  • Grænseforeningen er en folkeoplysende organisation, der har som formål at støtte danskheden i det dansk-tyske grænseland.
  • Grænseforeningen arbejder under sloganet: ”For en åben danskhed”.
  • Grænseforeningens vision er, at erfaringerne fra grænselandet, hvor man er gået fra fjendskab til venskab, er afgørende for dansk demokrati og mødet mellem kulturer.
  • Grænseforeningen udgiver undervisnings- og oplysningsmateriale og arbejder for, at danskere i alle aldre knytter personlige bånd på tværs af grænsen og lærer af hinandens sprog og kultur.
  • Grænseforeningen, der har sekretariat i København, er paraplyorganisation for 55 lokalforeninger over hele Danmark.
  • Sendemandsmødet, der er Grænseforeningens generalforsamling, udgør den øverste myndighed, og Grænseforeningens bestyrelse har ansvaret for den daglige ledelse.
  • Grænseforeningen blev stiftet i 1920.

Kilde: Grænseforeningen

Se mere
Mest sete på tvsyd.dk