Her kan du lufte klaphatten og se EM i fodbold på storskærm

På lørdag er det alvor, når Danmark møder Finland i den første kamp i EM-slutrunden. Coronarestriktioner har fået mange byer til at aflyse deres storskærmsarrangementer. Men der er stadig muligheder, hvis du vil se kampen sammen med andre fodboldfans.

Artiklen er opdateret med arrangementer i Vejle.

Med et års forsinkelse løber de danske fodboldhelte endelig på banen i Parken for at spille den første EM-kamp.

Der bliver kun plads til 15.900 tilskuere til kampen og den store usikkerhed, som mange måneder med forsamlingsforbud har givet, betyder også, at der slet ikke kommer så mange storskærme op rundt omkring i de syd- og sønderjyske byer.

Blandt andet Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Esbjerg har droppet deres planlagte fodboldfester. 

Nogle steder fordi udgifterne er for høje i forhold til hvor mange fodboldfans, der må være samlet. Andre steder fordi det har været praktisk umuligt på grund af de gældende forsamlingsrestriktioner.

- Vi kan ikke spærre et helt torv af midt i byen. Det har ikke været muligt for os at håndtere, fortæller Brigitta Christensen, der er marketingschef i City Esbjerg.

I Vejle havde kommune ellers droppet ideen om fodbold på storskærm, men den beslutning er nu ændret. Byparken danner til Danmarks to sidste puljekampe mod Belgien og Rusland rammen om storskærmsfodbold torsdag og mandag.

quote

Folk må rigtig gerne købe nogle fadøl

Lars Thomsen, foldboldformand, Billund IF

Enkelte holder fast i storskærmen

I Billund holder de dog fast i, at der skal være fodboldfest. Derfor bliver storskærmen rullet ind på Byens Plads, hvor der allerede fra lørdag klokken 14.00 bliver adgang.

- Det er jo en af de største sportsbegivenheder, der har været i Danmark i mange år, fortæller Lars Thomsen, der er fodboldformand i Billund IF.

Der er plads til 400 siddende fodboldfans i Billund, og det er gratis at se med. Flere sponsorer sørger for, at økonomien hænger nogenlunde sammen.

- Men folk må rigtig gerne købe nogle fadøl, siger Lars Thomsen.

En dyr fornøjelse

Haderslev Hallen bliver lørdag også forvandlet til en indendørs fodboldfest. Her er det også gratis at være med. Men det er nødvendigt at bestille en billet på grund af begrænsede antal pladser.

- Vi har foreløbig fået 200 tilmeldinger, og vi arbejder lige nu med to forskellige stoleopstillinger. Så enten kan vi være 350 eller 490 fodboldfans samlet, fortæller arrangør Martin Karas Christiansen.

Her er det også lokale sponsorer, der gør det muligt at invitere til fodbold på storskærm. 

- Det er Nent Group, der har rettighederne til kampene, og alene i royalties koster det 30.000 kroner plus moms at få lov til at vise kampen indendørs, siger Martin Karas Christensen.

Storskærmen er også gjort klar i Varde, hvor Varde Live står for den lokale fodboldfest på Roustvej 50. Her skal man også juble siddende, og det koster entre at være med. Til gengæld er det inklusiv musikalsk underholdning både før og efter kampen, der starter klokken 18.00.

Danmarks kampe i gruppespillet

Fest i fodboldklubberne

Der er også andre muligheder for at se kampen mod Finland sammen med andre. DBU samarbejder med fodboldklubberne om et landsdækkende arrangement, der hedder "Hele Danmarks Fodboldfest". Her gælder der dog særlige regler. Der må ikke være over 200 deltagere, og det skal foregår i klubbens egne lokaler.

Tjek selv om din fodboldklub inviterer til EM-bold på lørdag.

Samtidig er der også mulighed for at se Danmark - Finland i flere biografer. Det gælder blandt andet i Horsens, Kolding og i Esbjerg.