To kommuner er nu på bekymringsliste

Antallet af coronasmittede borgere i Vejle og Fanø kommuner er steget.

Når en kommune har 20 smittede borgere pr. 100.000, rykker den ind på bekymringslisten, og da Statens Serum Institut torsdag kl. 14 offentliggjorde smittetallene for de seneste syv dage, var Vejles tal på 22,5 smittede pr. 100.000 indbyggere. Dermed er flere nu smittede i Vejle Kommune i forhold til i går onsdag, hvor tallet var 18,2. I alt drejer det sig om 26 borgere, der torsdag er smittet i Vejle Kommune.

Pas på hinanden

Borgmester Jens Ejner Christensen, Venstre, siger til TV SYD, at han indskærper over for plejecentre, at de kun modtager de nødvendige besøg, og han minder Vejles unge om, at corona altså stadig er her.
- Vi skal alle hjælpe med at passe godt på hinanden, siger Jens Ejner Christensen.

quote

- Vi skal alle hjælpe med at passe godt på hinanden.

Jens Ejner Christensen, borgmester, Venstre, Vejle

Fanø

Også Fanø Kommune er nu over bekymringsgrænsen. Fra i går onsdag til i dag torsdag er smittetallet steget fra nul til 28,7 borgere pr. 100.000 indbyggere, men det skyldes, at indbyggertallet på Fanø er lavt. Der er nemlig kun en smittet borger på øen.

Alle øvrige kommuner i Syd- og Sønderjylland samt Horsens og Hedensted ligger under 20 smittetilfælde pr. 100.000 borgere. I Esbjerg er tallet faldet fra onsdagens 19,1 til torsdagens 16,5 smittede pr. 100.000 borgere.

Tordagens smittetal (incidens) de seneste syv dage (sygdomstilfælde pr. 100.000 borgere). Gårsdagens tal i parentes: