TV der bevæger dig

COVID-19

To kommuner rykker i hver sin retning med covid-19-smitten

I går rykkede Horsens og Billund Kommuner op på listen over mest smitte i landet. I dag er de to kommuner gået i hver sin retning.

Der er både stigninger og fald i smittetallet i landsdelen. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

De to sydjyske kommuner, Horsens og Billund, rykkede i går ind som nummer to og fem på top fem over mest smitte per 100.000 indbyggere. Den liste er de stadig på, men for Billund er de nu rykket fra plads fem og i top tre, mens Horsens har overtaget femtepladsen og er på vej ud af listen.

Det viser de nyeste tal for Statens Serum Institut.

I Syd- og Sønderjylland stiger smitten for tredje dag i træk og er nu på 429. Det er en stigning på 17 i forhold til onsdagens tal.

Flere stigninger end fald

I de 14 syd- og sønderjyske kommuner stiger smittetallet i ni af dem. Tallet er stabilt på Fanø, mens der er registreret et fald i de resterende fire kommuner i landsdelen.

I Horsens Kommune har der været en stigning i ti dage, og særligt de seneste dage har der været en drastisk stigning. Torsdag gik det så for første gang i næsten to uger den anden vej. Det samlede smittetal for den seneste uge er faldet med 12 i Horsens Kommune. Der er nu konstateret 124 smittede de seneste syv dage, og det giver en incidens på 137.

I Billund stiger smitten fortsat med seks nye tilfælde de seneste syv dage. Derfor er tallet nu på 42, og det får kommunen op på en incidens på 158. Det dækker over, hvor mange der er smittede per 100.000 indbyggere.

Vejen Kommune har også en større stigning med 12 smittede. Det giver i alt 28 smittede de seneste syv dage.

Med en stigning på tre i Tønder Kommune rykker de op på bekymringslisten, hvor kun Aabenraa, Fanø og Varde holder sig ude.

Fald på landsplan

I hele landet har smitten taget et fald. Der er konstateret 430 nye smittede siden onsdag. Det tal er faldet med 62.

Der er ingen ændringer i antal indlæggelser, som fortsat er på 104. Der har været to dødsfald siden onsdag.

Se tallene for hver enkelt kommune på kortet. Computerbrugere skal holde musen over, mobilbrugere skal trykke på kommunerne.

Mest sete på tvsyd.dk