TV der bevæger dig

Kraftig blæst skabte problemer for trafikken

Vinden skabte oversvømmelser på Tarphagevej mellem Esbjerg og Billum, som var helt lukket frem til kl. 8.30. Også på Esbjerg Havn var vandet langt over daglig vande.

00:22

Natten til onsdag var der oversvømmelser på Esbjerg Havn. Her er et par eksempler på, hvor højt vandet stod på havnen. Video: Localeyes.dk

Et kraftigt blæsevejr fejede natten mellem tirsdag og onsdag hen over Syd- og Sønderjylland. Og onsdag morgen skabte vejret stadig problemer for trafikken.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste, at Tarphagevej mellem Esbjerg og Billum var spærret fra Tarphagebroen til Ho bugt vej på grund af oversvømmelser. Vejen åbnede igen ved 8.30-tiden.

Klik og læs mere på Localeyes.dk

- Den forhøjede vandstand er faldende, og vandet er nu begyndt at trække væk fra vejen. Når det er helt væk, skal vejen renses af kommunen, sagde Ivan Gohr Jensen, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD ved 7.30-tiden.

Vejdirektoratet advarede desuden om, at vejrforholdene kunne skabe problemer for bilister på Lillebæltsbroen. 

Ambulance kørte ind i væltet træ

Adskillige træer bukkede også under for blæsten, og flere af dem væltede ud over kørebanen. 

Sydøstjyllands Politi modtog i nattens løb op mod 40 anmeldelser om væltede træer. Kort efter midnat fik det konsekvenser for en ambulance, der ramte et træ, som var blæst omkuld og faldet ud på motorvejen mellem Fredericia og Kolding. 

- Ingen kom noget til, da ambulancen ramte træet, men en rude i højre side af køretøjet blev knust, og det var en noget chokerende oplevelse for den person, der sad ved siden af føreren, siger vagtchef Jesper Brian Jensen til Ritzau.

Der var en del oversvømmelser på Esbjerg Havn onsdag morgen. Foto: Localeyes.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi skrev på Twitter, at tidsrummet fra klokken 21.00 tirsdag til 5.15 onsdag havde budt på 12 anmeldelser om væltede træer. Ingen af dem skabte dog problemer for trafikken. 

- Vi har fået flere anmeldelser om væltede træer i takt med, at folk bevæger sig ud i trafikken og ringer ind, siger Ivan Gohr Jensen.

Læs også Blæst og højvande i vente i natte- og morgentimerne

 

Mest sete på tvsyd.dk