Leder mangler stadig vaccinatører efter 24 nyansættelser: -Vi bider ikke, men vi stikker

Du behøver ikke en sundhedsfaglig baggrund for at blive vaccinator.

Der er ledige vaccinetider og folk opfordres til at få bestilt tid til vaccine så hurtigt som muligt. 

I Region Syddanmark er der 75.000 ledige tider de kommende fire uger. 

Men der mangler alligevel folk til at stikke.

- Med de her vacciner, der nu er kommet her syd for grænsen og ind i landet, der bliver vi simpelthen nødt til at rekruttere nogle flere gode medarbejdere, siger leder for vaccinationscentrene ved Sygehus Sønderjylland, Charlotte Pugh.

Men hvordan hænger det sammen, at der er ledige tider og mangel på mandskab?

- Jeg kan godt forstå det spørgsmål, men vi tør simpelthen ikke lade vær med at rekruttere, for det kan jo være, at folk kommer hjem fra ferie, og så siger, at nu vil de gerne vaccineres, og så går de ind og booker tider, og så har vi ikke rekrutteret nok, forklarer hun.

Faktisk er udfordringen så stor, at Charlotte Pugh måtte ansætte 24 nye medarbejdere fredag. Indtil nu er det gået fint med at følge med, men det kan blive et problem, og derfor efterspørger lederen nu arbejdskraft. 

vaccinetest2

Nåleskræk er ikke så godt

Og det er ikke vigtigt, om man har en sundhedsfaglig baggrund.

- Uanset om man er læge, sygeplejerske eller hvad man kommer med som baggrund, så får man mindst en hel dag som føl, hvor man simpelthen bliver oplært i alt. Det er lige fra, hvor madpakken skal lægges hen, til makuleringsspanden og til hvor, man skal stikke. Alt bliver minutiøst gennemgået, siger hun.

Det er dog en fordel, hvis man ikke er bange for nåle.

- Den bedste kvalifikation man kan have, det er interessen. Ikke være bange for nåle, ikke være bange for at snakke med borgeren og være en del af den her opgave, siger hun.

Men det er ikke noget, der skal gøre borgere utrygge, hvis de støder på en vaccinator, som ikke har en sundhedsfaglig baggrund, da det er en opgave som allerede nu udføres af ansatte uden sundhedsfaglig baggrund, der oplæres.

- Det hele er med kontrol fra os ledere, siger Charlotte Pugh.

Hun mangler det, der svarer til tre-fire fuldtidsansatte om ugen, men det er ofte som afløsere, at folk bliver ansat, fortæller hun.