Let foden fra speederen - politiet er på storstilet jagt efter fartsyndere hele ugen

Politiet landet over gennemfører frem til fredag en særlig målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Høj hastighed skaber utryghed på vejene og øger risikoen for ulykker markant. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan få fatale følger.

Derfor gennemfører alle politikredse fra mandag en særlig målrettet indsats med et udvidet antal fartkontroller. Det advarer Rigspolitiet på forhånd om i en pressemeddelelse.

- Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker der i nogle tilfælde får en tragisk udgang, og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Der er mange  trafikanter, der overtræder hastighedsgrænserne. Det fremgår tydeligt af det antal bøder og klip i kørekort, som de to lokale politikredse jævnligt oplyser om på de sociale medier.

118 blitzet ved vejarbejde

Sydøstjyllands Politi kunne i sidste uge fortælle, at to fotovogne tilsammen havde blitzet 118 trafikanter på Bollervej i Horsens, hvor der var vejarbejde på en længere strækning.

Derfor er hastigheden blevet nedsat til 50 kilometer i timen, vognbanen indsnævret og cykelstien inddraget til midlertidig vognbane. 

De 118 bilister må nu forvente en bøde, syv modtager desuden et klip og fem skal til orienterende køreprøve.

Fakta om trafiksikkerhed og hastighed