Livredderne i Syd- og Sønderjylland havde fem aktioner, hvor folk var i livsfare denne sommer

Efter 55 dage på strandene har livredderne pakket deres udstyr sammen for sidste gang i landsdelen i denne sæson. I alt var der 9.926 aktioner.

Fredag den 24. juni fik alle landets skoleelever sommerferie. Mens de gik på ferie, havde livredderne hos TrygFondens Kystlivredningstjeneste første arbejdsdag. 

I går onsdag den 17. august var det så sidste arbejdsdag for livredderne, som nu kan gøre status på sæsonen.

Ifølge TrygFonden blev det en sæson med et antal af samlede indsatser, der ligger middel i forhold til tidligere år. Dermed var der ikke mange flere eller færre redningsaktioner i forhold til, hvad man plejer at opleve.

- Det har været en sæson, hvor vinden har været den gennemgribende faktor i stort set samtlige livreddende aktioner og i rigtig mange af de forebyggende indsatser. Badegæster, kitesurfere og personer på SUP og andre typer boards er blevet overraskede af vinden og har haft brug for assistance til at komme tilbage til land, fortæller Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi har samtidig forebygget mange situationer i at udvikle sig alvorligt ved for eksempel at råde til at lade oppustelige genstande blive på land på grund af fralandsvind og til at passe på revlehuller og stærk strøm.

9.926 indsatser i landsdelen

I alt har TrygFonden gennemført 57.523 indsatser på landsplan. 22 af dem har været, hvor personer var i livsfare.

Hvis vi vender blikket mod de syd- og sønderjyske kyster, så har fem af de i alt 22 aktioner været her i landsdelen.

I alt har der været 9.926 aktioner i Syd- og Sønderjylland. TrygFonden opdeler deres indsatser i fire kategorier: livreddende aktioner, førstehjælpsaktioner, forebyggende aktioner og oplysende indsatser.

Livreddernes indsatser

Livreddende aktioner er i situationer, hvor en eller flere personers liv er i fare, mens førstehjælpsaktioner kan være, hvor strandgæster har fået snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.

Forebyggende aktioner kan være, hvor livredderne har været ude i vandet for eksempelvis at advare folk mod at tage en luftmadras med i vandet ved fralandsvind eller at få dem til at svømme tættere på land.

De oplysende indsatser er indsatser, hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

De 9.926 aktioner i landsdelen fordeler sig således:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.