TV der bevæger dig

COVID-19

Markant flere kører alt for stærkt på motorvejene

Der er flere, der kører alt for stærkt på motorvejene. Det viser politiets seneste hastighedskampagne, hvor 22 bilister blev taget i at køre over 160 km/t på motorvejen.

Der er længere mellem bilerne på motorvejene. Og flere bilister vælger, der vælger at køre ekstra stærkt. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Coronakrisen har givet rigtig god plads mellem bilerne på motorvejene i Syd- og Sønderjylland. Og måske er det den gode plads, der har fået nogle bilister til at træde ekstra hårdt på speederen.

- Statistikken er meget tydelig. Der er mange, der bliver taget i for høj fart på motorvejene. Også flere end vi normalt ser af hastighedsoverskridelser på motorvejen, fortæller politikommissær Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fartkampagne uge 17 i Syd- og Sønderjyllands Politikreds

  • I alt 464 hastighedsoverskridelser
  • 32 bilister fik frakendt kørekortet betinget
  • 115 bilister fik klip i kørekortet
  • Højeste hastighed blev målt på Esbjerg-motorvejen, hvor en bilist kørte 195 km/t.

Politikredsen har netop afsluttet en kampagne i uge 17 med fokus på fartoverskridelser, og her viser tallene et meget klart billede. Der er markant flere, der kører meget hurtigt på motorvejen.

 - Motorvejene skiller sig virkelig ud denne gang. I den forgange uge var der 22 bilister, der blev målt til at køre over 160 km/t på motorvejsstrækninger, hvor man maksimalt må køre 130 km/t. Den største hastighedsoverskridelse denne gang var en bilist, er blev målt til 195 km/t på Esbjergmotorvejen, siger Mads Bruhn Lund.

Læs også Politi advarer: Tomme motorveje får bilister til at sætte farten op

Flere kører meget stærkt

I uge 40 i fjor kørte Syd- og Sønderjyllands Politi en lignende hastighedskampagne. Her blev kun fire bilister taget i at køre hurtigere end de tilladte 130 km/t. Så sammenlignet med uge 17 er der er altså en stor stigning i antallet af motorvejsbilister, der kører rigtig stærkt.

- Vi kan jo selv se, at der er mere plads på motorvejene. Og det er altså ikke alle trafikanter, der kører hurtigere. Men vi har nogle få, der bruger den ekstra plads til at køre meget stærkt. I løbet af den seneste tid har vi haft flere, som har kørt lige i underkanten af de 200 km/t på motorvejene. Og det er altså ikke det normale billede, vurderer politikommissær Mads Bruhn Lund.

Først på uge 17 var fornemmelsen hos nabo-politikredsen Sydøstjyllands Politi ellers, at det ikke var helt så grelt med fartsyndere, som man havde frygtet.

Læs også Fartkontrol i denne uge: Første indtryk er, at der er færre corona-fartbøller

Mest sete på tvsyd.dk