Næstformand i Region Syddanmark opgiver kampen om formandsposten

Poul-Erik Svendsen, nuværende næstformand i Region Syddanmark, stiller alligevel ikke op som spidskandidat for Socialdemokratiet ved regionsrådsvalget i november 2021.

Næstformand i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), trækker sig som spidskandidat ved det kommende regionsrådsvalg i november 2021.

- Jeg synes, det er helt naturligt at gå nu, så vi kan stille et nyt og gerne yngre hold, siger Poul-Erik Svendsen.

69-årige Poul-Erik Svendsen har været socialdemokraternes leder i regionsrådet siden starten i 2006, hvor han også i alle årene har siddet som næstformand - først under venstreformanden Carl Holst og siden Stephanie Lose. Desuden har han alle årene også siddet som formand for sygehusudvalget. 

Poul-Erik Svendsen siger, at selvom han ikke stiller op som spidskandidat, så vil han ikke afvise, at han stiller op til regionsrådsvalget.

- Jeg er slet ikke færdig med politik, og jeg overvejer lige nu også at gå ind i kommunalpolitik og stille op til byrådsvalget i Assens Kommune - om det bliver begge steder, har jeg endnu ikke besluttet.

Skidt valg i 2017

Regionsvalget i 2017 gik slet ikke som håbet for Socialdemokratiet i Region Syddanmark. Poul-Erik Svendsen fik godt 18.000 personlige stemmer, og det er kun lidt over halvdelen af de stemmer, han fik ved valget i 2013.

Til sammenligning fik SFs Villy Søvndal knap 70.000 stemmer, og Venstres regionsrådsformand Stephanie Lose lige under 90.000 personlige stemmer.

Tre spidskandidater kæmper om posten

Tre socialdemokrater skal nu kæmpe om spidskandidaturet hos socialdemokraterne til regionsrådsvalget i 2021.

Det er 52-årige Mette With Hagensen fra Varde. Hun er tidligere mangeårig formand for foreningen Skole og Forældre og underviser ved Rybners Gymnasium i Esbjerg.

Poul Fremmelev, 63 år, tidligere skoleinspektør fra Kolding. Han har siddet i regionsrådet siden sidste valg i 2017, samt Michael Bøtker Møller Nielsen 32 år og fra Fyn.